DGS'ye katılacak aday sayısı belli oldu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini dört yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyen öğrenciler için 81 il ve 88 sınav merkezinde uygulanacak DGS'ye toplam 336 bin 573 aday katılacak. Sınava girecek tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Haberler 29.06.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, iki yllk üniversite eitimlerini dört yla tamamlamak isteyenler için pazar günü yaplacak Dikey Geçi Snavna (DGS) 336 bin 573 adayn katlacan söyledi. Aygün, 30 Haziranda Meslek Yüksekokullar ile Açköretim Önlisans Programlar Mezunlarnn Lisans Örenimine Dikey Geçi Snavnn (2019-DGS) bavurularnn 26 Nisan-8 Maysta alndn hatrlatt.

ÖSYM Bakan Aygün, konumasna öyle devam etti: ki yllk meslek yüksekokulu eitimlerini dört yllk lisans programlarna geçerek devam ettirmek isteyen örenciler için 81 il ve 88 snav merkezinde uygulanacak DGSye toplam 336 bin 573 aday katlacak. Snava girecek tüm adaylarmza imdiden baarlar diliyorum.

120 sorudan oluan DGSde saysal ve sözel testleri uygulanacak. Adaylara 150 dakika süre verilecek. Testlerde çoktan seçmeli sorular yer alacak.

Adaylar, snav saatinden en az bir saat önce snava girecekleri binalarda hazr bulunsun. çünkü saat 10.00dan sonra snav binalarna kimse alnmayacak. Ayrca snav günü nüfus cüzdann kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için nüfus müdürlükleri de açk tutulacak.

SONUçLAR 25 TEMMUZDA

2019-DGSnin sonuçlar sadece 2019-2020 eitim-öretim yl için yaplacak yerletirmede geçerli olacak. DGS puanlar adaylarn snav sonuçlarndan hesaplanan sözel ve saysal standart puanlarnn ve önlisans örenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarndan hesaplanan önlisans baar puanlarnn (ÖBP) belli katsaylarla çarplarak toplanmasyla elde edilecek.

Yerletirmeler ise adaylarn DGS puanlar ve tercihleri ile yükseköretim programlarnn kontenjan ve koullar göz önünde tutularak bilgisayar ortamnda yaplacak. Lisans örenimine balama hakk elde eden örencilere üniversitelerince önlisans eitimi srasnda alm olduklar derslerden e deer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alnarak, programdan almas gereken dersler belirlenecek. Örencinin almas gereken derslere göre programa kayd yaplarak, eitime devam hakk verilecek.

2019-DGS sonuçlar ÖSYM tarafndan 25 Temmuzda açklanacak. Adaylar snav sonuçlarn, T.C. kimlik numaralar ve ifreleri ile ÖSYMnin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarndan örenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Ana Sayfaya Git