Dicle Elektrik Öğrencilere Enerji Verimliliğini Anlatıyor

Türkiye genelinde kayıt dışı elektrik kullanımının en yaygın olduğu illere elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik’te görev yapan uzmanlar, Enerji Verimliliği Haftası kutlamaları çerçevesinde hedef kitle olarak belirlediği yarının büyükleri çocuklara enerji verimliliğini anlatıyorlar.

Haberler 10.01.2017 - 07:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm uzmanlar, Enerji Verimlilii Haftas süresince sorumluluk bölgesindeki Diyarbakr, anlurfa, Mardin, Batman; Siirt ve rnakta ilköretim 2. kademe örencileri ile bir araya geliyor.

Örenci bulumalar hafta boyunca sürecek

Okullarda gerçekleen örenci bulumalarnda, yarnn büyükleri çocuklara anlayabilecekleri ekilde bata elektrik olmak üzere enerji kaynaklarnn daha verimli nasl kullanlabilecei konusunda bilgiler veriyor, onlardan gelen sorular yantlyorlar. Enerji verimlilii konusunda farkndalk oluturmann hedeflendii örenci bulumalar hafta boyunca her gün farkl bir okulda devam edecek.

sraf önlemek için sorumluluk gerek

Geçtiimiz yllarda enerji verimlilii konusunda farkndalk oluturmak için fotoraf yarmalar, ilköretim örencileri aras resim yarmalar düzenleyen Dicle Elektrik Datm, bu yl da hedef kitle olarak seçtii yarnn büyükleri çocuklar ile okullarda bulumaya balad. Hafta münasebeti ile ilk buluma Diyarbakr ngiliz Kültür Okullar ve anlurfa Koç lköretim Okulunda gerçekleti.

Diyarbakrda Elektrik Mühendisi Mizgin Zümrüt, ngiliz Kültür Okullarnda okuyan 5, 6, 7 ve 8. Snf örencilerine bölgede israf edilen elektrik enerjisinin boyutlarn anlatarak, enerji israfnn önlenmesi için herkesin sorumlu davranmas gerektiini anlatt.

Yenilenebilir enerji ve tasarrufa yatrm

anlurfada ise Dicle Elektrik Datm l Müdür Yardmcs Murat Dursun, Tarmsal Sulama Müdürü Yusuf Kara, Proje Tesis Müdürü Mehmet Kürüm ile Koç lköretim Okulu Müdürü Erhan çelikin katlm ile Enerji Verimlilii semineri düzenlendi.

Etkinlikte konuan Müdür Yardmcs Dursun, ülkemizin enerjide yüzde 60 da baml olduunu belirterek, mevcut kaynaklarnn etkin ve verimli kullanlmas gerektiini söyledi. Dursun, Yaplmas gereken en önemli uygulama yenilenebilir enerji kaynaklarna yatrmn yannda, tasarrufa yatrmdr dedi.

Ülkenin kaderi çocuklara bal olacak

Dicle Elektrik anlurfa l Müdürlüü Tarmsal Sulama Müdürü Yusuf Kara ile Proje Tesis Müdürü Mehmet Kürüm ise enerjinin gerei kadar ve bilinçli olarak kullanlmasn salamak için her yl Ocak aynn 2. haftasnn Enerji Verimlilii Haftas olarak kutlandn ifade ederek, Enerji tasarrufu kültürü 7-14 ya grubunda kazanlmas çok önemlidir. Ülkenin kaderi bugünün çocuklarnn davranlarna bal olacaktr ifadelerini kullandlar. Programlarn ardndan Dicle Elektrik tarafndan örencilere hediyeler datld.

Ana Sayfaya Git