Dicle Halk Kütüphanesi için geri sayım başladı

Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, hayırsever iş kadını Özlem Sevilmiş tarafından Dicle ilçesinde yapılacak olan 2 katlı halk kütüphanesinin inşa edileceği alanda incelemelerde bulundu.

Haberler 02.11.2020 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hayrsever i kadn Özlem Sevilmi, Diclede halk kütüphanesinin yapm için Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu ile yaklak 3 hafta önce protokol imzalad. Diyarbakrn Dicle ilçesine gelen l Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Dicle Halk Kütüphanesinin yaplaca alanda incelemelerde bulundu.

KÜTÜPHANE YAPILIYOR

Dicle Halk Kütüphanesi için Kültür ve Turizm Bakanlna tahsis edilen eski yapnn yklm halini yerinde gören Alp, Hayrsever i kadn Özlem Sevilmi tarafndan einin adnn kütüphaneye vermek artyla yaplacak olan Dicle smail Hakk Ayna lçe Halk Kütüphanesi için Bakanlmza tahsis edilen eski yapnn yklmas gerekiyordu. Dicle Belediyesi ve Büyükehir Belediyesi tarafndan yklan bölgenin halini yerinde görmek istedim. Hayrsever i kadn Özlem Sevilmi, inallah 3 ay içinde tamamlayarak bize teslim edecektir. Bu irin ilçemizdeki gençler de kütüphanesine kavumu olur. Hayrl olsun. Emei geçenlerden Allah raz olsun. Gerçekten büyük ihtiyaç Dicle ilçemize bu eserin kazanlmas bir ereftir. Srada Kocaköy, Hani, çnar ilçelerimiz var. Buralarda da baarl bir i çkarsak, ne mutlu bize dedi.

Ana Sayfaya Git