Dicle'de TÜBİTAK fuarı

Dicleli öğrenciler projelerini TÜBİTAK fuarında sergiledi.

Haberler 23.12.2021 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Dicle ilçesinde birçok yetenekli örenci gelitirdikleri projeleri 4006 TÜBTAK Bilim Fuarnda sergiledi.

ehit Bilal Dicle Anadolu mam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda gerçekleen fuarn açln Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül gerçekletirdi. Fuarn hayrl olmasn dileyen Kaymakam Yurdagül, emei geçenlere teekkür etti. Yurdagül, stantlar tek tek gezerek projeleri inceleyip örenci ve danman öretmenlerden bilgi ald. Örenciler, kendilerini dinleyen Yurdagüle gelitirdikleri projeleri anlatt.

BLM FUARI

TÜBTAK 4006 bilim fuar ile Türkiyede bilim ve fuarn yaygnlamasna yönelik projeler gelitirdiklerini belirten okul müdürü Osman Özkan, Örencilerimizin öretim program çerçevesinde, kendi ilgi alanlar dorultusunda belirlemi olduu konular üzerinde aratrma yapmaktadrlar. Örencilerimiz bulduklar sonuçlar sergileyebilecekleri ortamlar hazrlayarak, örencilerimizin elenceli bir ekilde bilim ile yakndan tanmalarn amaçlamaktayz. Biz okul idarecileri ise örenme ortamn daha elenceli ve cazibeli hale getirmek için var gücümüzle örencilerimizin yannda olmaya çalyoruz dedi.

FEN BLMLER

Fuarda proje yürütücüsü olarak görev alan Fen Bilimleri Öretmeni Askeri Yalçn, 9 tasarm, 4 aratrma, 1 inceleme olmak üzere toplamda 14 proje sergilediklerini ifade etti. çalmalar geleneksel hale getirmeyi düündüklerini kaydeden Yalçn, çünkü 2. dönemde sergileyeceimiz TÜBTAK 4006 bilim fuar kabulü gerçeklemitir. Onu da inallah sergileyeceiz. Örencilerimizin bilime olan merakn daha da arttrmay düünüyoruz. Orta okul ve liseden 32 örenci ile 7 danman öretmen projelerde görev almtr. Katklarndan dolay tüm idarecilerimize, öretmenlerimize ve örencilerimize teekkür ederiz. Davetimize terif eden Kaymakammz Kadir Yurdagüle, lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensariye ve dier tüm konuklarmza teekkür ederiz ifadelerinde bulundu.

Fuarda Türk Kzlay Dicle Temsilcilii ise proje gelitiren örencilere eldiven gibi baz klk kyafet datt. Dicle Kaymakam Kadir Yurdagül, fuara katlan protokol üyeleri, öretmen ve örencilerle birlikte hatra fotoraf çekildi.

Bilim Fuar 22 ile 23 Aralk tarihlerinde olmak üzere 2 gün sürecek.

Ana Sayfaya Git