Dicleli öğrencilerin bilek güreşi başarısı

Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları bilek güreşi müsabakalarında Dicle Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Muhammed Murat Aşut sağ kol 100 kilogramda il birincisi olurken, sol kol 90 kilogramda ise Uğur Akdağ 3'üncü oldu.

Haberler 18.02.2020 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde bulunan Eren ahin Eronat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapal spor salonunda 12 ubat 2020 tarihinde gerçekleen okul sporlar bilek gürei müsabakalarna Dicleli örenciler damga vurdu. Müsabakalarda Dicle Atatürk Ortaokulu örencilerinden Muhammed Murat Aut sa kol 100 kilogramda il birincisi olurken, sol kol 90 kilogramda ise Uur Akda 3üncü oldu. l birincisi olan Muhammed Murat Aut 7-8 Mart tarihlerinde Mardinde düzenlenecek olan bölge ampiyonasna katlmaya hak kazand.

BLEK GÜREçLER

Dereceye giren örencileri bilek gürei müsabakalarna hazrlayan Atatürk Ortaokulu beden eitimi öretmeni Mahmut Bozkurt, müsabakalara zor artlar altnda hazrlandklarn söyledi. Bozkurt, 1 gün idman yapp, 1 gün dinlenerek hazrlandk. Bazen Necati Ceylan Lisesindeki bilek gürei masasnda hazrlandk. çocuklarn spor anlamnda bir yerlere gelebilmesi ve çocuklarn hayatlarna k tutmak için, elimizden gelenin fazlasn yapyoruz. Dicle ilçemiz adna güzel bir baar. Örencilerimizi kutluyor, baarlarnn devamn diliyorum dedi.

100 kilogramda il birincisi olan Muhammed Murat Aut da baarlarnda öretmenlerinin paynn büyük olduunu söyledi. Aut. Bizi zor artlar altnda müsabakalara hazrlad. Kendisine teekkür ederiz diye konutu.

Sol kol 90 kilogramda Diyarbakr 3üncüsü olan Uur Akda ise maçlara zor artlar altnda hazrlandklarn, hedefinin seneye yaplacak olan müsabakada il birincisi olmak olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git