Dijital eğitim!

DÜ'de öğretmen ve öğretmen adaylarına dijital seminer düzenlendi

Haberler 06.11.2020 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eitim Fakültesinde öretmen ve öretmen adaylarna yönelik dijital seminerler düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eitim Fakültesi Dekanl ve Yabanc Diller Eitimi Bölümü destekleriyle ngilizce dili eitimi anabilim dal öretim üyelerinden Dr. Öretim üyesi Osman Solmaz tarafndan ngilizce öretmenleri ve öretmen adaylarna yönelik olarak dijital eitimler verildi.

ÖRETMEN VE ÖRETMEN ADAYI

Dijital seminerler, Dicle Üniversitesi ile Amerika Birleik Devletlerinin Teksas eyaletinde yer alan TCU Üniversitesi tarafndan yürütülen Linguistic Landscapes in English Language Teaching isimli proje kapsamnda gerçekletirildi. Aralarnda ABD, Almanya ve Azerbaycan gibi farkl ülkelerden de katlmclarn olduu etkinlie 24 farkl ehirde çalmakta olan ngilizce öretmenleri ve yaklak 20 farkl üniversitede eitimine devam eden ngilizce öretmen adaylar katld. Üç farkl zamanda düzenlenen seminerler sonucunda katlmclara elektronik sertifikalar verildi.

Proje ile ngilizce öretmenleri ve öretmen adaylarnn ngilizcenin günlük hayattaki tabela, ilan, afi, görsel ve yazl olarak bulunan unsurlar dil öretim sürecinde kullanlabilecek materyaller olarak kullanlmasna dair farkndalklarnn arttrlmasnn amaçland belirtildi. çeitli etkinliklerle devam eden projenin, dönem sonunda düzenlenecek bir dijital sempozyumla tamamlanaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git