Dijital eğitim

SODİMER araştırmasına göre Türkiye'de öğretmenler dijital eğitime yatkınlık gösteriyor

Haberler 05.04.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eitim Aratrma Dernei (SODMER) Bakan Prof. Dr. Levent Eraslan, 30 bin öretmenle yaptklar aratrmalara göre Türk öretmenlerin özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde uzaktan eitimler vastasyla dijital eitime yatknlk gösterdiini tespit ettiklerini bildirdi.

Prof. Dr. Eraslan, ülke genelinde l Milli Eitim Müdürlükleri ve SODMER i birliinde öretmenlerle Pandemide Öretmen Olmak adl çevrimiçi etkinlikler gerçekletirdiklerini söyledi.

Etkinliklere ilikin yaptklar aratrmaya 30 bin öretmenin katldn aktaran Eraslan, öretmenlerin snfta ders anlatrken bir anda salgnla beraber online ders anlatmaya baladna ifade etti.

Eraslan, Türkiyenin bu anlamda çok baarl olduunu vurgulayarak, öyle devam etti:

Son 6 ayda Pandemi döneminde öretmen olmak adl seminerler araclyla 30 bin öretmene ulap, akademik çalmalar yaptm. Biz burada unu gördük Türk öretmeni süreç içerisinde dijital eitime yatknlk gösteriyor. Online uygulamalar örendi ve bunlar daha da gelitirmek arzusundalar. Yapmamz gereken sadece Milli Eitim Bakanl EBA altyapsyla da uyumla ülkenin her tarafnda internet altyapsnn ulalabilirliinin artrlmas gerekiyor. çocuklara ara yüz tablet ve bilgisayarlarn verilmesinin artrlmas buna yönelik dijital eitliin salanmas da önem tayor. Bu bir ylda Türk eitim sisteminin tüm paydalar büyük bir deneyim kazand, bu deerli bir deneyimdir çünkü salgn süreci birden balad. 2012 ylnda Türkiyede balatlan Fatih Projesinin ne kadar önemli olduunu salgn sürecinde eitim camiasndaki herkes daha iyi anlad.

ÖRETMENLERMZ DJTAL ETMN KAHRAMANLARIDIR

Prof. Eraslan, baz özel kurumlarn da bu süreçte dijitalleme ve uzaktan çalma anlamnda çok özel ve güzel deneyimler kazandn belirterek, unlar kaydetti:

Salgn sürecindeki deneyimlerin kamu ile paylalmas ve buna yönelik bir ibirliklerinin de salanarak artrlmasn çok önemsiyorum. Buna dönük yaplan baz çalmalar var. Bu kapsamda 7 bin öretmenle yaptmz bir çalmamz var dijital öretmen ile ilgili. Öretmenler süreç içerisinde dijital eitimle ilgili deneyim kazanmlar fakat kendilerini gelitirmek istiyorlar. Bu yüzden hem eitim fakültelerinde hem de hizmet içi eitim süreçlerinde öretmenlerin desteklenmesi ve alt yap olarak da güçlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle deerli öretmenlerimiz salgn sürecinde dijital eitimin kahramanlardr.

Ana Sayfaya Git