Dijital eğitim platformu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, işitme engelli öğrencilere yönelik dijital materyal üretim seferberliği başlattıklarını, bu kapsamda "orgm.meb.gov.tr/icdep" internet adresinde dijital eğitim platformunu kurduklarını bildirdi.

Haberler 24.03.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özer, özel eitim gereksinimi bulunan örencilere yönelik yürütülen çalmalara ilikin açklamalarda bulundu.

Milli Eitim Bakanl (MEB) olarak özel eitim örencileriyle ilgili her türlü imkan seferber ettiklerini söyleyen Özer, bu kapsamda bir taraftan kaynatrma, bütünletirme eitimi imkan sunulduunu dier taraftan özel eitim ana okullarnda, uygulama okullarnda ve meslek okullarnda engel durumuna göre farkl programlar örencilere kazandrdklarn belirtti.

Eriim problemini çözdükten sonra son yllarda özel eitim örencilerine yönelik öretim materyalleri gelitirmeye arlk verdiklerini, bu kapsamda Özel çocuklara Özel Materyaller Projesinin, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde yürütüldüünü hatrlatan Özer, öyle devam etti:

Yaklak 50nin üzerinde materyalin patentini de aldk ve 146 farkl üründe öretim materyallerini gelitirerek tüm okullarmzn materyal ihtiyacn karladk. Bu kapsamda 500 binin üzerinde materyali okullarmzla buluturduk ve yl sonuna kadar 1 milyon hedefine ulamay planlyoruz. Bu konudaki çalmalar tam takviminde ilerliyor. nallah 2022 sonunda özel eitim okullarmzdaki örencilerimizin materyal ihtiyac ile ilgili hiçbir sknt kalmayacak. Tüm okullarmzda ihtiyaç duyulan tüm materyaller ücretsiz olarak örencilerimizin hizmetinde olacak.

ÖZEL ETMDE 5 FARKLI BECER ALANLARI çN MATERYAL ÜRETME KAMPANYASI

Bakan Özer, yakn zamanda, özel eitim uygulama okullarndaki örencilerin görsel sanatlardan müzie, bahçe bakmndan hayvan bakmna, spordan bedensel aktiviteleri artrmaya kadar 5 farkl alanda yaam becerilerini gelitirmeleri için 1007 özel eitim uygulama okulunda beceri uygulama alanlar oluturulduunu bildirdi.

Bu beceri alanlarna yönelik donatm materyallerinin üretimi ile ilgili ciddi bir kampanya balattklarn, bu donatm materyallerini üreterek illere göndermeye baladklarn anlatan Milli Eitim Bakan Özer, Yl sonuna kadar dier özel eitim okullarndaki 1 milyon materyale ilave olarak beceri alanlarna yönelik 1 milyon yeni materyali de kazandracaz. diye konutu.

MEB KAPASTESN, ÜRETM MATERYALLERYLE DJTAL PLATFORMLARLA ARTIRMAYA DEVAM EDYOR

Kovid-19 salgn sürecinde özel eitim örencileri için dijital platformlara arlk verdiklerini ve bu kapsamda Özelim Eitimdeyim ismiyle markalatrdklar dijital eitim platformunun, uluslararas kurulular tarafndan da örnek uygulama olarak yer aldn hatrlatan Özer, Milli Eitim Bakanl kapasitesini, üretim materyalleriyle dijital platformlarla artrmaya devam ediyor. Bu alanda en fazla hassasiyet gösterdiimiz yer özel eitim. dedi.

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, iitme engelli örencilere yönelik balattklar yeni bir çalmaya ilikin de u açklamay yapt:

Hem özel eitim uygulama okullarnda hem de dier okullarmzda eitim alan iitme engelli örencilerimiz için de ilk defa dijital materyal üretim seferberlii balattk. MEB Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan tüm akademisyen ve uzmanlarn katlmyla dijital materyaller üretildi ve kullanma sunuldu. Bu kapsamda, iitme engelli örencilere yönelik dijital eitim platformu orgm.meb.gov.tr/icdep internet adresini kullanma açtk. Platformda, zenginletirilmi ve etkileimli kitaplar, iaret dili anlatml kitaplar, animasyonlar, yardmc kaynaklarn aralarnda bulunduu zengin içerikli dijital materyalleri kullanma sunduk. itme engelli örencilerimizin örenmelerini kolaylatran destek eitim materyallerini artk Milli Eitim Bakanl olarak biz üreteceiz. Bilgiye en hzl ve en kolay ekilde ulalmasn salamay hedefleyen platformda, iitme engelli örencilere yönelik zengin içerikli dijital eitim materyalleri sunuldu.

YEN DJTAL PLATFORMDA NELER VAR?

itme engelli örenciler ve ailelerine yönelik orgm.meb.gov.tr/icdep internet adresinden kullanma açlan dijital eitim platformunda, Bakanlk tarafndan hazrlanan Özel Sokan çocuklar zenginletirilmi hikaye kitab seti etkileimli halde nteraktif Akademi bölümünde kullanma açld.

itme engelli örenciler için Okuma Yazma Öreniyorum yardmc kaynak kitab, etkileimli olarak platformda yerini ald.

ARET DL DESTEKL ANMASYONLAR

Bunlarn yannda Türk iaret dili sözlüü kitab ve iitme engelliler için ders kitaplar kütüphane bölümünden ulalabilir hale getirildi. Z kitaplar ve iitme engelliler için dier kitaplar, iaret dili destekli animasyonlarn yer ald platformda, Özel Eitim çocuk dergisi de iaret dili anlatm ile yer ald.

Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüünce, dijital platform için içeriklerin sürekli artrlarak örencilere sunulmas planlanyor.

Ana Sayfaya Git