Dijital okuryazarlık!

"Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında 3 bin 112 öğretim elemanımız, 'dijital çağda yükseköğretimde öğrenme ve öğretme', 30 bin 2 öğrenci de 'dijital okuryazarlık' dersini alıyor"

Haberler 29.03.2019 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköretimde Dijital Dönüüm Projesi kapsamnda 3 bin 112 öretim elemannn dijital çada yükseköretimde örenme ve öretme, 30 bin 2 örencinin de dijital okuryazarlk dersini aldn bildirdi.

Saraç, Twitterdan yapt paylamnda, Yükseköretimde Dijital Dönüüm Projesi kapsamndaki Ar brahim çeçen, Bayburt, Bingöl, Idr, Munzur, Mu Alparslan, Siirt ve rnak üniversitelerinin rektörleriyle YÖKte toplant düzenlediklerini ve projedeki son durumu müzakere ettiklerini belirtti.

OKURYAZARLIK

Yükseköretim tarihinde bir ilk olan projenin YÖKün koordinasyonunda 8 pilot üniversite tarafndan baarl ekilde yürütüldüüne iaret eden Saraç, unlar kaydetti:

Projemiz kapsamnda toplam 3 bin 112 öretim elemanmz, dijital çada yükseköretimde örenme ve öretme, 30 bin 2 örenci de dijital okuryazarlk dersini alyor. Yükseköretimimizi, ülkemizin 2023 hedeflerine uygun, küresel çapta rekabet edebilir bir yapya kavuturmay amaçladmz projemizle üniversitelerimizin dijital dönüümünü salamaya yönelik çalmalarmza hz kesmeden devam ediyoruz.

Ana Sayfaya Git