Dijital okuryazarlık

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan uzaktan eğitim sürecinde, dijital teknoloji kullanımı artan öğretmenler için "dijital okuryazarlık kılavuzu" hazırladı.

Haberler 17.12.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, son yllarda insan yaamnda önemli bir yer tutan, uzaktan eitim süreciyle de öretmen, örenci ve veli dahil her yatan insann günlük hayatnn merkezi haline gelen dijital teknolojilerin doru kullanlmas amacyla çalma yapld.

Bu kapsamda, Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüünce, uzaktan eitim sürecinde, dijital teknoloji kullanm artan öretmenler için çocuklarn dijital hayata katlmalar, örenmeleri ve çalmalar için yol göstermek amacyla Dijital Okuryazarlk Öretmen Klavuzu oluturuldu.

Dijital okuryazarln tanmnn yapld klavuzda, öretmenlere, bu kavram günlük uygulamalara dahil edebilmeleri, derslerinin kazanmlarn aktarrken bilgi teknolojilerini daha yaratc ve eletirel kullanabilmeleri, bu konuda meslektalaryla ortak bir dil oluturabilmelerine yardmc olacak baz öneriler yer ald.

Dijital Okuryazarln Temel Kavramlar, Uygulamada Dijital Okuryazarlk, Dijital Okuryazarln Bileenleri, Snfta Dijital Okuryazarl Tevik Etmek, Dikkate Alnmas Gereken Hususlar, Neler Yapabilirsiniz? gibi bölümlerden oluan klavuz, EBA portal kütüphanesindeki adreste paylald.

EN çOK YARDIM TALEP EDLEN KONULARDAN

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk da yapt yazl açklamada, uzaktan eitim süreciyle tüm öretmenlerin kaçnlmaz ekilde etkin kullanmak durumunda kald dijital teknolojilerin, en çok yardm talep edilen konulardan olduunu belirtti. Selçuk, bunlara yant verebilmek ve öretmenlerin en doru yönlendirmeyi yapabilmesi için klavuzun hazrlandn ifade etti.

Gündelik hayatn tümüyle deitirilmesine neden olan küresel salgnn, dijital teknolojileri, örenme sürecine destek olacak bir unsur olmaktan çkartp sürecin merkezi haline getirdiine iaret eden Ziya Selçuk, yüzlerce meslektann, bu konuda eitim, kaynak gibi destekler talep ettiini aktard.

Uzaktan eitim süreciyle öretmenlere sunduklar dijital beceri tabanl mesleki geliim programlarn artrdklarn anlatan Bakan Ziya Selçuk, imdi de bu konuda dünya literatüründeki tüm yaynlar uzmanlarca harmanlayarak, Dijital Okuryazarlk Öretmen Klavuzunu meslektalarmn kullanmna sunuyoruz. Örencilerimize bu dünyada doru yolu bulabilmeleri için rehber olacak öretmenlerimiz, örencilerine nasl destek olabileceklerine dair tüm sorularna bu klavuzda yant bulabilecekler. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git