Dijital sınav!

Milli Eğitim Bakanlığınca, hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrencilerin, yabancı dil seviyelerindeki gelişimi takip etmek ve etkili ölçme ve değerlendirme yapabilmek amacıyla merkezi ortak sınav uygulaması başlatıldı.

Haberler 24.02.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), hazrlk snf uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde Arapça, ngilizce, spanyolca, Almanca, Rusça ve çince dillerinde Yabanc Diller Ortak Snav dijital ortamda yapld.

mam hatip liselerinin hazrlk snfnda örenim gören örencilerin, eitim aldklar yabanc dil seviyelerindeki geliimini takip etmek, etkili ölçme ve deerlendirme yapabilmek amacyla 15 okulda Arapça, 16 okulda ngilizce, 2 okulda spanyolca, 1 okulda Almanca, 1 okulda Rusça ve çince merkezi ortak snav uygulamas balatld.

Snavlar, örencilerin dinleme, anlama, konuma ve yazma becerilerini doru ölçebilmek için çoktan seçmeli, kompozisyon ve sözlü olmak üzere snav 3 aamada gerçekletirildi.

DJTAL ORTAMDA SINAV

MEB Din Öretimi Genel Müdürlüünün Türkiye geneli yapt snavlarn yazl bölümünde Konya l Milli Eitim Müdürlüü Ölçme Deerlendirme Merkezi tarafndan gelitirilen Okul Temelli Ölçme Deerlendirme Sistemi kullanld.

Bu sistem ile snava giren her örenciye ayrntl örenci snav karneleri verildi. Okullarn dil alannda yaptklar ve yapacaklar çalmalara doru veriler kazandrmak için snf, okul, il, Türkiye geneli snav karnelerinin yan sra konu ve kazanm analizleri çkarld.

Kompozisyon ve sözlü snavlar okullarda gerçekletirildi.

Arapça ve ngilizce sözlü snavlar, stanbulda oluturulan komisyonca yüz yüze, dier illerde ayn komisyon tarafndan dijital ortamda yaplyor.

Ana Sayfaya Git