Din dersi tarihleri

Okullarda "seçmeli dersler" bölümünde Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı ve Temel Dinî Bilgiler derslerinin seçimi için velilerin imzalayacağı dilekçelerle okul müdürlüklerine yapılacak son başvuru tarihi 9 Ocak Perşembe günüdür.

Haberler 06.01.2020 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ortaokul ve liselerde seçmeli dersler bölümünde Kuran- Kerim, Hazreti Muhammedin Hayat ve Temel Din Bilgiler derslerinin seçimi için son tarih 9 Ocak Perembe günü. Örenciler okul müdürlüklerine velilerinin imzalayaca dilekçelerle bavurup bu dersleri seçebilirler.

Mill Eitim Bakanl Talim ve Terbiye Kurulu Bakanlnca alnan 19.02.2018 tarihli ve 56, 57, 59, 60 sayl kararlar ve Ortaöretim Kurumlar Yönetmeliinin Ders seçimi balkl 11inci maddesi kapsamnda 2020-2021 eitim öretim yl için seçmeli ders tercihi son bavuru tarihi 9 Ocak Perembe günü olarak belirtildi.

Seçmeli ders tercihi son bavuru tarihinin yaklamasyla velilere hatrlatmalarda bulunan Mustafa Kemal Ortaokulu Okul Aile Birlii Bakan Muzaffer Beber, Seçmeli dersler 25 Aralk tarihinde balayp 9 ocakta son buluyor. Bu konuda bütün okullarmzn ve velilerimizin bu konuyu takip edip dikkat etmesi gerekiyor. çünkü bugün itibari ile bavurularn bitimine az bir süre kald. Seçmeli dersler önemli bir konudur. Bundan dolay velilerin bu konuya dikkat etmesi gerekiyor. ifadelerini kulland.

Örencilerimizin dini eitim alabilmeleri için seçmeli dersler bir frsattr

Beber, Bakld zaman yaadmz dönemde ve bulunduumuz ortamda ne yazk ki örencilerimizin, gençlerimizin ve toplumun sürüklendii mecray gözle görebiliyoruz ve de ahit olabiliyoruz. Bir nebze bu durumlarn önüne geçmek için okullarmzda eitim sistemimizde örencilerimizin dini konularda eitim alabilmeleri için bu seçmeli dersler bir frsattr. Bu frsat çok iyi bir ekilde deerlendirmeleri gerekiyor. eklinde konutu.

Okullarda dini derslerin yetersiz olduunu belirten Beber, Okullarda fenni derslerin hepsinin verildii biliniyor. Bunlardan bazlarn sralarsak matematik, fen bilgisi, biyoloji gibi dersler olduunu görüyoruz. Ancak dini noktadaki dersler yetersiz kalyor. Bu aç da doldurmak için siyer, Kuran- Kerim, Arapça gibi seçmeli derslerin seçilmesi ve örencilere okutulmas gerekiyor. Bu örenciler için büyük bir faydadr. Büyük bir avantajdr. nanyorum ki örenciler bu dersleri ald vakit, bu dersler ile büyüdükleri vakit, bu dersleri aklna, ruhuna, bedenine ve yüreine iledikleri vakit örencilerin yaam çok farkl olacaktr. Bundan dolay buradan velilerimize çarda bulunuyoruz. Süre bitmeden önce okul idarelerine dilekçe versinler. slami dini derslerin seçimi noktasnda srarc olsunlar. diye konutu.

Örencilerin seçtii dersleri snflarda okuyabilmeleri için belirlenen bavuru saysna deinen Beber, Bu seçmeli derslerin snflarda okutulabilmesi için en az 10 örencinin bavurmas gerekiyor. Bu saysn altndaki ders seçimlerinde bavuru geçersiz saylacaktr. Bundan dolay bütün velilerimiz azami ölçüde ve en üst derecede hassasiyet göstermelerini istiyoruz. çocuklarn terbiyesi için onlardan rica ediyoruz lütfen gelin slami dersleri, dini dersleri, Hazreti Resulullahn Hayatn ve Kuran- Kerimi seçin. ifadelerini kulland.

Dini derslerle istenilen evlat modelini bu topluma kazandrm olacaklar

Diyarbakr mam Hatip ve Anadolu mam Hatip Lisesi Mezunlar ve Mensuplar Dernei Bakan Av. Mehmet Siraç Öztoprak da seçmeli ders bavurularnn sona yaklatn hatrlatarak u çarlarda bulundu:

9 Ocaka kadar evladn hem kendisine hem topluma yararl bir birey olarak yetitirmek isteyen anne babalar dini dersleri dilekçe verip seçsinler. Ayrca hem bu dünyasn hem de sonsuz olan ebedi dünyasn en iyi ekilde yaamak isteyen anne-babalar, çocuklarna bu dersleri mutlaka seçtirsinler. Bu dersler ile örencilerimiz Allahn kelamn örenmi olacaklar. Peygamberimizin hayatn örenmi olacaklar. Dini bilgilerin en güzelini örenme frsatn yakalayacaklar. Dolaysyla anne-babalar açsndan unu belirteyim, istenilen evlat modelini bu topluma kazandrm olacaklar. 9 Ocaka kadar ders seçimleri devam etmektedir. hmalkarlk yapp son güne brakmasnlar ve bir an önce dini dersleri seçme adna dilekçe müracaatlarn yapsnlar. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git