Diploma denkliği için STS takvimi belirlendi

Yükseköğretim Kurulunca, yurt dışı yükseköğretim diplomaları denkliği için yapılan 2019 Seviye Tespit Sınavı takvimi açıklandı.

Haberler 13.03.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), yurt d yükseköretim diplomalar denklii için yaplan 2019 Seviye Tespit Snav (STS) takvimi belirlendi.

YÖKten yaplan yazl açklamaya göre, 2019 STS, tüm mühendislik alanlar ile fizyoterapi ve rehabilitasyon, ergoterapi, hemirelik, hukuk, Türkçe/Türk dili ve edebiyat alanlarnda yaplacak.

Snav, 4 Maysta düzenlenecek. Bavurular, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr internet adresinden 13-20 Martta yaplacak. Snav giri belgeleri 24 Nisan-3 Maysta eriime açlacak.

Snav sonuçlar, 24 Maysta açklanacak. Adaylar, sonuçlara itirazlarn 27-29 Maysta yapabilecek. tirazlarn sonuçlar ise 13 Haziranda adaylara duyurulacak.

- Yaplandrlm Klinik Snav ile lmi Hüviyet Tespiti

Öte yandan, Hacettepe Üniversitesince tp doktorluu alannda yaplacak Yaplandrlm Klinik Snav nisanda düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi tarafndan da di hekimlii ile bilgisayar, gda, hidrojeoloji, inaat, jeoloji, mekatronik ve yazlm mühendislikleri alanlarnda nisanda lmi Hüviyet Tespiti yaplacak.

Her aday 2019 ylnda bir kez Yaplandrlm Klinik Snav ve lmi Hüviyet Tespitine girebilecek.

Snav ve bavuru tarihi, bavuru yöntemi, ücreti, snavla ilgili usul ve esaslar gibi bilgiler, martta ilgili üniversitelerin internet sitesinde yaynlanacak.

Adaylarn, ilgili üniversitelerin internet sitelerini takip etmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git