Diploma puanı 90 olan Hakan, liseye yerleşemedi

ADANA'da ortaokul diploma notu 90 olmasına karşın adrese dayalı yerleştirme için tercih ettiği liselere yerleşemeyen Hakan Murat Güven, (14) büyük üzüntü yaşıyor.

Haberler 23.09.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17 Eylülde okullarn açlmasyla birlikte yeni eitim öretim yl balad. Yüksek puan almasna ramen adrese dayal yerletirme için tercih ettii liselerden birine yerleemeyen Hakan Murat Güven ise okulsuz kald. Okullarn açldn ama gidecek bir okulunun olmadn söyleyen Hakan Murat Güven, Okullar açld ben okuluma gitmek istiyorum, bütün arkadalarm okulda ben hala dardaym dedi.

LSEYE YERLEEMED

Olunun okul puannn 90 olduunu kendi mahallesinde bulunan 3 okul için tercih yaptn söyleyen inaat mühendisi baba Mehmet Güven ise öyle konutu:

Olumun puanndan daha düük puana sahip örencileri, mesela 78 puan alan örencileri tercih ettiimiz okullara almlar, ama benim olumun diploma puannn 90 olmasna ramen bir yere yerleemedi. Üstelik tercih ettiimiz okullar, evimize de çok yakn. Olum açk liseye gitmek istemiyor. Meslek lisesi ve açk lise seçenekleri sunuldu. Ben çocuumu bu okullara göndermek istemiyorum.

Ana Sayfaya Git