Diplomada denklik!

Yükseköğrenim Kurulu tarafından hazırlanan "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberler 31.07.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre, yurt dndaki yükseköretim diplomalarnn denklik bavurular e-Devlet veya YÖKün web sayfasndan yaplacak

Salk programlarnn Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi kapsamndaki snav ilemlerinde, uygulamaya ilikin Salk Bakanlnn da görüü alnacak

HABER MERKEZ

Yüksekörenim Kurulunca (YÖK) yaplan düzenlemeyle, yurt dndaki yükseköretim diplomalarnn denklik bavurularnn e-Devlet veya YÖKün web sayfasndan yaplabilmesine olanak saland. Bavuru ilemlerinin kolaylatrlmasn amaçlayan düzenleme kapsamnda, tanma ve denklik bavuru sahiplerine yaplacak bildirimler de postann yan sra elektronik yolla da yaplabilecek.

YÖK tarafndan hazrlanan Yurtd Yükseköretim Diplomalar Tanma ve Denklik Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, bugün Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, denklik ön bavurular online olarak e-Devlet veya Yükseköretim Kurulunun web sayfas üzerinden yaplabilecek. Tanma ve denklik bavuru sahiplerine gönderilecek bildirimler de postann yan sra elektronik yolla da yaplabilecek. Düzenlemelerle Bat Avrupa ülkelerine kyasla daha hzl yürütülen bavuru ilemleri daha da kolaylatrlacak.

Denklik bavurular, ön bavuru srasnda sisteme yüklenen belgelerle dier bavuru belgelerine görülmütür kaesi baslarak tamamlanacak. Belge asllar, bavuru sahibine veya resmi vekaletnamesi bulunan vekiline iade edilecek.

Denklik ilemleri, Denklik Otomasyon Sisteminden yürütülecek. Bu ilemler srasnda yaplan hazrlk, bilimsel inceleme, komisyon görüü ve onay ilemlerinde slak imza veya elektronik imza yerine log kaytlar esas alnacak.

- Salk Bakanlnn da görüü alnacak

Bu arada, yönetmelikte yaplan deiiklikle YÖKün yetki devri ve paylamnda yeni bir açlma daha gidildi.

Yükseköretim Genel Kurulunca mays aynda yurt dndaki yükseköretim kurumlarnn salk alanlarndaki programlarndan alnan diplomalarn denklik ilemlerinde Salk Bakanlndan da görü alnmas karar alnmt.

Yönetmelikte bu karara ilikin yaplan düzenlemeyle salk programlarnn Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi (SYBS) kapsamndaki snav ilemlerinde uygulamaya ilikin Salk Bakanlnn da görüü alnacak. Böylece salk alanlarndaki sürece, Bakanlk da dahil edilecek.

Ana Sayfaya Git