DİSKİ ilkokullarda çocuklarla buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerdeki kırsal mahalle okullarındaki öğrencilere yönelik suyun bilinçli kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla eğitim çalışması başlattı.

Haberler 14.04.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR- Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, suyun bilinçli bir ekilde kullanlmas amacyla okullardaki eitim çalmalarna devam ediyor. lki çnar ilçesinde gerçekletirilen eitim çalmas, ardndan Bismil, çermik, Silvan, Kocaköy ve Hazro ilçelerindeki ilkokullarda devam etti. Eitim çalmalarn takip eden DSK Genel Müdür Vekili M. Frat Tuti örencilere çanta hediye ederek örencilere baarlar diledi. DSK eitmenleri, eitimlere balamadan önce çocuklara, Suyun Gözyalar - Su Damlas Kardeliinin Öyküsü adl animasyon filminin gösterimini yapyor. Film gösteriminin ardndan eitmenler, suyun yaam için önemini, suyun neden korunmas gerektiini anlatyorlar. DSK Genel Müdürlüünün yapt çalmalar da anlatan eitmenler, çocuklarn sorduu sorulara cevap vererek meraklarn gideriyorlar.

Diyarbakrn suyu kaliteli

DSK Genel Müdürlüünün kente su verebilmek için yürüttüü çalmalar anlatan eitmenler, dünyann ve Türkiyenin pek çok kentinde içme suyu sknts bulunduunu buna karn Diyarbakrn musluklarndan çok kaliteli ve güzel bir suyun içildiine dikkat çekti. çocuklarn evlerinde kulland su miktarna dikkat etmelerini söyleyen eitmenler, çocuklarn suyun korunmas için üzerine düen görevleri olduunu belirttiler. Eitmenler çocuklarn dilerini frçalarken ya da yüzünü ykarken musluu açk brakmamalar konusunda uyard.

Ana Sayfaya Git