DİSKİ, ilkokullarda çocuklarla buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, merkez ilçelere bağlı kırsal mahalle okullarındaki öğrencilere yönelik suyun bilinçli kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla eğitim çalışması başlattı.

Haberler 16.03.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüü, suyun bilinçli bir ekilde kullanlmas amacyla okullardaki eitim çalmalarna devam ediyor. lki Balar ilçesine bal Deve Geçidi lkokulunda gerçekletirilen eitim çalmas, ardndan Bat çanakç, Yeildall, Yeni Özerli ve Bat Karakoç ilkokullarnda devam etti.

çocuklarla snflarnda bir araya gelen DSK yetkilileri, çocuklara ilk önce DSK Genel Müdürlüü tarafndan hazrlanan Suyun Gözyalar-Su Damlas Kardeliinin Öyküsü adl animasyon filmini izletti.

Diyarbakrn suyu kaliteli

DSK yetkilileri, film gösteriminin ardndan çocuklarla interaktif bir sohbet gerçekletirdi. Yetkililer, suyun yaam için önemini, suyun neden korunmas gerektiini anlattlar. DSK Genel Müdürlüünün yapt çalmalar anlatan yetkililer, zaman zaman çocuklara sorular sordu, çocuklarn sorduu sorulara cevaplar verdi.

Yetkililer, suyun kesintisiz akmas için DSK Genel Müdürlüü çalanlarnn aralksz çaltn ifade ederek, kentte su verebilmek için suyun önce Dicle Barajndan alnarak 32 kilometrelik bir isale hatt ile çme Suyu Artma Tesisine ulatrldn, ardndan kentteki depolardan mahallelere içme suyu ebekeleri araclyla datldn söyledi. Dünyann ve Türkiyenin pek çok kentinde içme suyu sknts bulunduunu kaydeden yetkililer, buna karn Diyarbakrn musluklarndan çok kaliteli ve güzel bir suyun içildiine dikkat çekti.

Ebeveynlerimizi uyaralm

Özellikle ebeveynlerin suyun doru kullanm konusunda uyarlmas gerektiini söyleyen yetkililer, Ailelerimizi suyun doru kullanlmas konusunda uyaralm. Örnein annemize çamarlarn çamar makinesinde ykanmas gerektiini, banyo yapmak yerine du almann daha az su harcamak olduunu anlatalm. Özellikle yaz aylarnda anne babalarnz bahçe sulamas yaparken onlar uyaralm. Anne babalarmza balkonu ykamak yerine silmenin daha doru bir davran olduunu anlatalm diye konutu.

Suyumuzu koruyalm

Yetkililer, çocuklarn suyun korunmas için üzerine düen görevleri olduunu da hatrlatarak, Dilerimizi frçalarken, yüzümüzü ykarken musluu açk brakmamaya dikkat edelim dedi.

Sunumun ardndan DSK Genel Müdürlüü yetkilileri, içinde çocuklar için hazrlanan materyaller ve malzemelerin olduu çantalar çocuklara hediye etti.

Ana Sayfaya Git