Diyanette ek ders ücreti

Diyanetteki öğretmenler de ek ders ücretinden yararlanacak

Haberler 08.04.2020 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle ara verilen eitimlerde görevli personelin de ek ders ücretinden yararlandrlmas kararlatrld.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasyla Resmi Gazetede yer alan kararla, 14/07/2009 tarihli ve 2009/15215 sayl Bakanlar Kurulu Karar ile yürürlüe konulan Diyanet leri Bakanlnca Düzenlenen Eitim Faaliyetlerinde Uygulanacak Ders ve Ek Ders Saatlerine likin Karara geçici madde eklendi.

Eklenen geçici maddede unlar belirtildi:

EK DERS ÜCRETLER

Geçici Madde 1- (1) 7nci maddenin ikinci fkrasnn (b) bendi kapsamnda görev yapmakta olanlar, Kovid-19 salgn nedeniyle kurslara ara verilen günlerde üzerilerinde bulunan ek ders görevlerini yapm saylarak karlnda ek ders ücretlerinden yararlandrlr.

(2) Bu kapsamda ödeme yaplanlar, bir aylk ek ders görevlerini geçmemek üzere kurslara ara verilen günlerde üzerilerinde bulunan ek ders görevleri kadar, kendilerine daha sonraki günlerde ek ders görevi verilmesi halinde bu görevleri ayrca ücret ödemeksizin yerine getirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerden birinci fkra kapsamnda yaplan ödemeler geri tahsil edilir.

Ana Sayfaya Git