Diyanet'ten 4 bin öğrenciye özel umre turu

Diyanet, İlahiyat ve İslami ilimler fakültelerinde okuyan öğrenciler başta olmak üzere 4 bin üniversite öğrencisini umreye götürecek.

Haberler 01.02.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4 bin örenci, öretim üyelerinin rehberliinde umre yapacak. Turlar 6-7 gün sürecek, Mekkede kal süresi 4-5, Medinede 2 gün olacak. Konaklama 3 kiilik odalarda olacak. Mekkede otellerden Kabeye ulam servislerle salanacak. Ücretler kii ba 2 bin 250 TL olarak belirlendi. Turlara katlmak isteyenlerin 25 yan doldurmam olup ve Türk Hava Yollar miles smiles üyesi olmak art aranacak. Örenciler, https://www4.thy.com/tkmiles/membersignin.tk?lang=tr link adresinden miles smiles üyelii yapabilecekler.

NASIL KAYIT OLUNACAK?

Umreye gitmek isteyenler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Müdürlüünce anlamal bankalara açtrlan umre kurumsal tahsilat hesabna ücretini pein veya taksitli olarak yatrabilecek. Bu kapsamda, örenciler, il/ilçe müftülüklerine müracaat ederek veya elektronik ortamda hac.diyanet.gov.tr adresinden kaytlarn yapabilecekler. Ücretler, Vakfbank, Vakf Katlm Bankas, Ziraat Bankas, Ziraat Katlm Bankas, Halkbank, Albaraka Türk Katlm Bankas, Kuveyt Türk Katlm Bankas ubelerine yatrlabilecek. Müftülüe geçerlilik süresi en az 1 yl olan pasaport teslim edilecek.

TAKST MKANI

steyenler, Albaraka Türk Katlm Bankasnn 6, Vakfbank ve Halkbankn sunduu 4 aya kadar taksit imknndan yararlanabilecek. Bu ilemlerden dolay umre yolcusundan herhangi bir ücret fark alnmayacak.

MKANI OLMAYANLAR çN HAYIRSEVERLER DEVREDE

Umreye gitmek isteyip de imkan olmayanlar için belediyeler, STKlar, hayrseverler seferber olacak. lk kafile 22 ubatta yola çkacak, son kafile ise 24 Maysta. Dönüler ise 31 Maysta son bulacak.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün, üniversite örencilerini yönelik projeyi çok önemsediklerini belirterek, hayrseverlerin de destei ile binlerce gencin kutsal topraklarda olacan söyledi. Aygün, projeyle ilgili olarak u bilgileri verdi:

lk kafile için son müracaat tarihi 10 ubat. lk kafile 22 ubatta Sabiha Gökçen Havalimanndan hareket edecek. Turlarmz haftada 4 gün 80er kii olarak planland. Her grubun banda en az 1 sorumlu öretim görevlisi bulunacak.

Ana Sayfaya Git