Diyanetten burs başvurusu!

Türkiye Diyanet Vakfı burs programlarına başvurular başladı TDV'nin 2021 yılı ikinci kabul dönemi burs programlarına başvurular, 13 Eylül'e kadar "https://diyanetburslari.tdv.org" internet adresinden yapılabilecek

Haberler 04.09.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Diyanet Vakf (TDV) 2021 yl ikinci kabul dönemi burs programlarna bavurular balad.

TDVden yaplan açklamaya göre, vakfn burs programlarna bavurular kapsamnda lahiyat Akademi, Özel Destek Akademi, Lisansüstü lahiyat Akademi, Uluslararas Anadolu mam Hatip Lisesi Mezun Destek Burs programlarna örenci alm yaplacak.

Burs programlarna bavurular, 13 Eylüle kadar https://diyanetburslari.tdv.org internet adresinden yaplabilecek. Örenciler, bavuru süreciyle ilgili tüm detaylar yine ayn adreste bulabilecek.

lahiyat ve slami ilimler fakültelerinde örenim gören örencilerin akademik ve fikri geliimlerini desteklemek için TDV ve üniversiteler arasnda imzalanan protokoller marifetiyle uygulanan eitim-öretim ve burs program olan lahiyat Akademi program, TDV yurtlarnn bulunduu illerde örencilere yönelik yurt-burs-kurs destei eklinde uygulanyor.

VAKIF BURSLARI

Tp, mimarlk, mühendislik, hukuk ve öretmenlik bölümlerinde örenim gören örencilere yönelik slami ilimlerde ruhsat sahibi bir zümrenin yetimesine maddi-manevi destek olmak amacyla uygulanan Özel Destek Akademi program ise TDV yurtlarndaki örencileri kapsyor.

Lisansüstü lahiyat Akademi de ilahiyat alannda ve lisansüstü düzeyindeki örencilerin bilimsel aratrma yöntemlerini kullanarak bilgilere erimesini, bilgiyi derlemesini, yorumlama ve deerlendirme yeteneini kazanmasn, bamsz aratrma yapmasn, bilimsel problemleri çözmesini, verileri geni bir bak açs ile irdeleyerek yorum yapmasn, analiz etme ve yeni sentezlere ulamak için gerekli becerileri kazanmasn salamak için oluturulan burs destek program olarak yaplyor.

Uluslararas Anadolu mam Hatip Lisesi Mezun Destek program ise Uluslararas Anadolu mam Hatip Lisesi Program kapsamnda Türkiyede örenim görüp mezun olan örencilerin lisans eitimlerine katk salamak amacyla yalnzca yurt veya burs destei eklinde uygulanyor.

Ana Sayfaya Git