Diyanetten öğrencilere umre kolaylığı

Diyanet İşleri Başkanlığı, üniversite öğrencilerine özel bir fiyatla, taksit imkanı da sağlayarak, bir haftalık özel umre programı düzenleyecek.

Haberler 19.10.2017 - 07:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca, ilahiyat ve slami ilimler fakültelerinde okuyanlar bata olmak üzere, üniversite örencilerine özel umre turlar yaplacak.

Diyanet leri Bakanl tarafndan üniversite örencilerine bir haftalk özel umre turlar gerçekletirilecek.

Öretim üyelerinin rehberliindeki umre program, Mekkede 4-5, Medinede 2 gün olmak üzere toplam 7 gün sürecek.

Konaklama, 2, 3 veya 4 kiilik odalarda olacak. Konaklama türlerine göre 2 kiilik odada kalmak isteyenler için 2 bin 350 lira, 3 kiilik odaya 2 bin 250 lira, 4 kiilik oda için ise 2 bin 150 lira ücret belirlendi.

Mekkede otellerden Kabeye ulam servislerle salanacak, Medinede ise oteller Mescid-i Nebeviye yürüme mesafesinde olacak.

Turlara katlmak isteyenlerin 25 yan doldurmam olmas ve Türk Hava Yollar miles smiles üyesi olma art aranacak. Örenciler, https://www4.thy.com/tkmiles/membersignin.tk?lang=tr internet adresinden miles smiles üyelii yapabilecek.

- Örencilere taksit imkan

Umreye gitmek isteyen örenciler, il/ilçe müftülüklerine müracaat ederek veya elektronik ortamda hac.diyanet.gov.tr adresinden kaytlarn yapabilecek. Müftülüe geçerlilik süresi en az 1 yl olan pasaport teslim edilecek.

Örenciler ilan edilen umre turuna ait banka kodu ile Hac ve Umre Müdürlüünce anlamal bankalara açtrlan umre kurumsal tahsilat hesabna ücretini pein veya taksitli olarak yatrabilecek. Bu kapsamda anlamal bankalarn sunduu 6 aya kadar taksit imkanndan yararlanabilecek. Bu ilemlerden dolay umre yolcusundan herhangi bir ücret fark alnmayacak.

lk kafile, 14 Kasm 2017, son kafile ise 8 Mays 2018de yola çkacak. Turlar, 15 Maysta son bulacak. lk kafile için son müracaat tarihi 26 Ekim 2017 olarak belirlendi.

Ana Sayfaya Git