Diyanetten uzaktan Kur'an-ı Kerim eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), "Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye" sloganıyla uzaktan eğitimle Kur'an-ı Kerim öğretim programı hazırladı.

Haberler 17.12.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre program, salgn nedeniyle Kuran kurslarnn uzaktan yürütülen eitim faaliyetlerine katlamayanlar için hazrland.

Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüünce balatlan ve haftada 3 gün, günde 2 saat dersin yer alaca programa bavurular, www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yaplabilecek.

Programa, 14 ya üzerindekiler bavurabilecek ve Kuran- Kerim okumasn bilmeyenler katlabilecek.

KURAN ETM

ki tur eklinde gerçekletirilecek programn ilkine, 21 Aralk 2020-3 Ocak 2021 tarihleri arasnda bavurular alnacak ve dersler 28 Aralk 2020-21 ubat 2021 tarihleri arasnda yaplacak. kinci tur bavurular ise 417 Ocak 2021 tarihleri arasnda yaplacak ve dersler 11 Ocak - 7 Mart 2021 tarihleri arasnda gerçekletirilecek.

Engelliler için seçeneklerin de oluturulduu programa, Braille okumay bilen görme engelliler ile iitme engelliler de bavuru yapabilecek. Ayrca görme engellilerin durumlarn gösteren bir raporla bavurmalar halinde Braille Kuran- Kerim Elif-Bas ücretsiz adreslerine gönderilecek. itme engellilerin eitimlerinde ise özel hazrlanan Elifba cüzü kullanlacak. Programa kayt yaptran iitme engelli vatandalar, https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/Documents/Elif-ba.pdf linki üzerinden kitabn PDF formatna ücretsiz olarak eriilebilecek.

Programda Kuran kursu öreticilerinin yan sra vaizler, din hizmetleri uzmanlar, imam hatipler ve müezzin-kayymlar görev alacak.

Ana Sayfaya Git