Diyarbakır'ın dünya resim birincisi

Diyarbakır'da 3 yaşından beri resim çizen 14 yaşındaki Dilara Nur Özdemir, aileden gelen genetik yeteneğiyle dünya şampiyonu oldu.

Haberler 12.07.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 3 yandan beri resim çizen 14 yandaki Dilara Nur Özdemir, aileden gelen genetik yeteneiyle dünya ampiyonu oldu. Özdemir Diyarbakr dünyaya tantmak için destek bekliyor.

Diyarbakrda yaayan 14 yandaki Dilara Nur Özdemir, ailenin tamamnda bulunan genetik ressamln dünya çapnda Diyarbakr tantmak için kulland. 3 defa Türkiye birincisi olan Özdemir, dünya ampiyonu olarak Diyarbakrn adn Cumhurbakanl külliyesine yazdrmay baard. Özdemir, 15 Temmuz ehitleri Ant adl eserini hazrlayarak Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana hediye etti. Erdoan, resmi külliyeye ast. 20-24 Haziran 2016da birçok ülkenin katlmla gerçekleen resim yarmasna dünya birincisi olan Dilara Nur Özdemir, geleneksel olarak yaplan Pnar resim yarmasnda farkl konularla 32., 33., 34. dönem yarmalarnda 3 defa üst üste Türkiye birincisi olmay hak kazand. Özdemir en genç ressam olarak Diyarbakr dünya geneline tantmak için destek beklediini söyledi.

Resim çizmek aileden geliyor

Diyarbakrl Dilara Nur Özdemir, ailesinin tamam doutan resim çizebilme yeteneinin olduunu kaydederek, 3 yandan beri resim çizdiini söyledi. Özdemir, 3 yandan beri resim çiziyorum ama 2. snftan itibaren profesyonel çizmeye baladm. Resim yarmalarna katldm, o zamandan beridir yeteneim kefedildi. Yeteneimi ilk önce ailem kefetti, ilkokulda Necla Özbay hocam da bu kefi devam ettirdi. Beni sürekli resim yarmalarna gönderdi. Resim çizmek bizim ailede aslnda genetik, biraz babamdan biraz da annemden pay alarak bize yansd. Benim babam aslnda bran resim öretmenlii fakat uanda Kouyolu Ortaokulunda müdür. En büyük destekçim babam resimlerini örmek aldm insan, annem benim hem kiisel hem de gerçeksel resim alannda çok büyük destekçim oldu. Sürekli resimlerime yorum yaparak olup olmadn, renkleri daha kontrollü kullanmam salad. Babamn resim yaptn görüp ilham almak istedim, babamn çizgileri çok net ilham almam benim çizgilerimin de net olmasn salad. Pnar resim yarmasnda 3 kere Türkiye birincisi 1 kere dünya birincisi oldum, daha sonra Memorial resim yarmasnda orada da Türkiye 4üncüsü oldum. Yeil Ayn yapt il yarmasnda Diyarbakr birincisi oldum dedi.

15 Temmuz ehitler Anma konulu resmi Cumhurbakanl Külliyesine asld

Dilara Nur Özdemir Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana resim çizme hayalini gerçekletirerek Cumhurbakannn Diyarbakra ziyareti esnasna hediye ettii 15 Temmuz ehitleri Ant konulu resmi külliyeye asldn dile getirdi. Özdemir, Cumhurbakan Diyarbakra miting için gelmiti, en büyük hayalim de Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana resim yapmak olmutu, ona resim yaptm mitinge geldii zaman kaymakamlkta hediye ettim. Cumhurbakan da benim ve ailemi külliyeye davet etti, Ankarada 2 gün çok güzel arlandk. 15 Temmuz ehitler Ant çizdim külliyede onu hediye ettim, u anda Cumhurbakan Külliyesinde benim resmim asl. Cumhurbakan orada benim baarmn devamn diledi, destekçi olacan resmimi çok beenerek benim yeteneimin olduunu söyledi diye konutu.

Destek bulursa dünya ve Türkiye genelinde sergi açarak Diyarbakr tantacak

Diyarbakr dünya ve Türkiyeye tantmak için hazrlk yaptn dile getiren Dilara Nur Özdemir, ekipmanlarn pahal olduu için adm atamadn destek gelirse dünya ve Türkiye genelinde birçok ilde sergi açarak Diyarbakr tantacan aktard. Özdemir, Hedefim daha çok Türkiye birincilii, daha genel olaraktan dünya birinciliini yapmak istiyorum. Meslek olarakta avukat olmak istiyorum o olmasa ngilizce öretmeni olacam. Hobi olarak da resim yapmak istiyorum. Bizim ailede annem, babam, amcam, kardeim, ablam hepsi resme yönelik çalma yaptklar için bende farkllk yapmak istedim. Destek alanndan biraz skntlym, boyalar, frçalar artk pahallat, artk bir destek gelirse daha güzel olabilir. Ben Diyarbakrl bir ressam olmak istiyorum, bunun için ülkemizde ve dünya genelinde Diyarbakr duyurmak istiyorum, maddi anlamda biraz skntlarm var, boya, frça, tuval ve resim araç gereçleri konusunda öncelikle Diyarbakr valimizden, kaymakammzdan ve l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçerden destek bekliyorum. Yedi klim Okullar kurucusu Murat hocaya da çok teekkür ediyorum beni 2 yl burslu okuttu, Nazlcan hocam hem resimlerimi yarmalara göndermekte hem de benim kiisel gelimemde çok yardmc oldu, resim öretmenim Zülfi hocann eletirilerini dikkate alarak destekçim oldu, resimlerimi resim yarmasna gönderdim eklinde konutu.

Milli Eitim Müdürü Taçer baarl ressam tebrik etti

Dilara Nur Özdemirin 3 defa Türkiye birincisi ve dünya ampiyonu olmasnn ardndan Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taçer baarl ressam makamnda kabul ederek tebrik etti. Taçere portresini hediye eden Özdemir, l Milli Eitim Müdürü Taçerden destek sözü ald. Taçer, böyle baarl örencileri imkanlar nispetinde her daim destekleyeceklerini belirtti

Ana Sayfaya Git