Diyarbakır'ın eğitim kapısı

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde son bir yılda 55 bini kadın olmak üzere 89 bin 502 kişiye eğitim verildi.

Haberler 06.07.2019 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar lçe Halk Eitim Merkezinde son bir ylda 55 bini kadn olmak üzere 89 bin 502 kiiye eitim verildi. Merkez, okuma yazma seferberliinde Diyarbakrn birinci srada yerini almasnda önemli katk sunarken, binlerce vatandan okuryazar olmasn salad.

Kayapnar Halk Eitim Merkezi, 7den 70e herkesin çeitli alanlarda eitim alabilecei bir merkez haline geldi. Tüm imkanlarn ücretsiz sunulduu merkezde, 2018-2019 eitim öretim döneminde 6 bin 419 kurs verildi. Bununla birlikte merkezde engelli bireylerin de sanat eitimi almalar için servis hizmeti verilmeye baland. Geçtiimiz yldan bu yana önemli meslek eitimlerine imza atlan merkezde spor, giyim, el sanatlar, kuaför, açlk, inaat sektörü, otomotiv, elektrik elektronik, çocuk konservatuvar ve görsel sanatlar balklar altnda meslek ve sanat eitimleri veriliyor. Merkez bünyesinde açlan ve tamam ücretsiz olan kurslardan 7den 7e herkes faydalanabiliyor. 2018 yl Ekim ayndan itibaren 55 bin kadn ve 34 bini de erkek olmak üzere 89 bin 502 bin kiinin faydaland kurslar bitirenler sertifika sahibi de olabiliyor.

281 kurs, 6 bin 419a ulat

Diyarbakr Kayapnar Halk Eitim Merkezi Müdürü Enver Kzl, geçen yllarda 281 kurs varken, bu yl 6 bin 419 kursa ulaarak, 5 bin kursiyerden 89 bin 502 kursiyere ulatklarn söyledi. Kzl, 2018-2019 eitim ve öretim ylnda 6 bin 419 kurs açtk, 89 bin 502 kursiyere ulatk. Bu kursiyerlerin 55 bini kadn, 34 bini de erkek, bunlar halk eitim hizmetlerinden faydaland. Halk eitimi geni kesimlere yayma ve her vatandalarmzn eitimlerden faydalanmasn istiyoruz. Tüm vatandalarmz halk eitim kurslarna davet ediyoruz. Vatandalarmzn birçou halk eitim kurslarn çok tanmyorlar, bizde bilgilendirmeler yapmak istiyoruz. Hangi alanda ne gibi kurslar verdiklerimizi anlatyoruz. Bakanlmzn sayfasnda 3 bin çeit kurs var, bu kurslardan imkanlarmz açabildiklerimizi açmaya çalyoruz. Bu eitim ve öretim ylnda gayet iyi istatistiklere ulatk. Kayapnar Halk Eitim Merkezi olarak 2014te ylda 281 kurs açlarak 5 bin kursiyere ulalrken, uanda bu rakam 6 bin 419 kursa ulat. Bu da bizim geni halk kesimine ulatmzn göstergesidir. Bu da bizim için mutluluk verici bir olay. Halk eitimde iki çeit kursumuz bulunmakta, meslek edindirme ve genel kurslar dediimiz sosyal, kültürel, sportif, kiisel geliim kurslar diye adlandrdmz kurs çeitlerimiz var. Yelpazemiz çok geni, vatandalarmz halk eitime bekliyoruz. Vatandalar gelsinler burada ne gibi kurslar olduunu görsünler, ilgi ve istekleri dorultusunda hangi kurslara kaydolmak istiyorlarsa bizlere bavurmalar yeterlidir. Ya aral 7den 77ye kadar gidiyor dedi.

Diyarbakr okuma yazma seferberliinde birinci oldu

Geçen yl okuma yazma seferberliinin balatldn dile getiren Kzl, Diyarbakrda 17 ilçenin gayretle çalmas sonucunda birinci olduklarn ifade etti. Kzl, öyle devam etti:

Geçen yl okur yazar seferberlii düzenlendi, Diyarbakrdaki 17 ilçe halk eitim merkezleri olarak bu konuya çok duyarl olduk. yi noktaya geldik, ulalmadk kap kalmad, bu manada Türkiyede birinci olduk. Bu bizim için sevindirici, bir açdan da üzücü olay. Diyarbakrda okuryazarlk düzeyinin ne kadar düük olduunun da göstergesi ama bunlar ksa sürede telafi edip, onlar da okuryazar haline getirmenin mutluluu var. Bu ylda okuryazar seferberliine devam ettik. Bu ylki eitim öretim ylnda 484 kurs açarak 4 bin 600ü kadn, 731i erkek olmak üzere toplamda 5 bin 400 kiiye ulatk. Bizde meslek kurslar da var. Burada bu yl 715 kurs açtk, 9 bini kadn 3 bini erkek olmak üzere toplamda 12 bin 400 kursiyere ulatk. Vatandalarmz gelip meslek örendiler, ustalk belgesi alanlar kendilerine i yeri açabilirler, ayrca mesleki eitim merkezlerinde usta öretici belgesini de alrlarsa bizde eitmen olarak bavuruda da bulunabilirler. uan itibariyle Kayapnar Halk Eitim Merkezinde 850ye yakn usta öretici çalmakta. Bu saylar daha da yukar çekmek için elimizden geleni yapyoruz.

Ana Sayfaya Git