Diyarbakır'ın gururu Esra, Galatasaray Lisesi'ni istiyor

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'ndeki Koşuyolu Ortaokul'unda eğitim gören 8'inci sınıf öğrencisi Esra Çukur, birçok imkansızlıklara rağmen girdiği iki Temel Eğitimden Ortaöğretime Giriş (TEOG) sınavında da tüm soruları doğru yanıtladı. Esra Çukur, Galatasaray Lisesi'ne gitmek istediğini belirtirken, aşçı babası Hanifi Çukur, "Kızımla gurur duyuyorum" dedi.

Haberler 05.06.2017 - 03:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TEOGun ilk snavnda Diyarbakrda 12si özel, 4ü devlet okulundan olmak üzere toplam 16 örenci snavda bütün sorular doru yantlayarak Türkiye birincisi olurken, her iki snavda devlet okulunda eitim görüp bütün sorular bilen tek örenci ise Balar lçesinde bulunan Kouyolu Ortaokulunda eitim gören Esra çukur oldu. Babas aç, annesi ev kadn olan ve 3 kardei bulunan Esrann, 2016 ylnda yaanan olaylar nedeniyle okulunun bir ara kapal kalmas ve ardndan birçok öretmeninin aça alnmasna ramen büyük bir baar salayarak TEOGun iki snavnda da bütün sorular doru yantlamas, aisenini, öretmenlerini ve Diyarbakr gururlandrd.

Evinin bulunduu Balarda sk sk yaanan elektrik kesintilerine ramen mum nda çalmak zorunda kaldn söyleyen Esra çukur, hedefinin Galatasaray Lisesi olduunu söyledi. Okul dnda kalan zamanlarda da sürekli çaltn ve soru çözdüünü söyleyen Esra çukur, bundan sonra snavlara girecek örencilere sk çalmalar tavsiyesinde bulundu.

GALATASARAY LSES STYOR

Bir okulun yemekhanesinde açlk yapan baba Hanifi çukur, kznn baarsn youn çalmasna baladn belirtirek, Okul vaktinden sonra eve gelir sabahlara kadar ders çalrd. Sadece okulun verdii kitaplar deil, kaynaklar aratrr onu alrdm. Deeiik yaynlar alrd. çocuumdan hiçbir ey esirgemedim. Baars ile gururlandk. Galatasaray Lisesini istiyor. Olmaz ise stanbul Erkek Lisesini düünüyor. Yetkililerden burs konusunda destek bekliyoruz dedi.

Balar lçe Milli Eitim Müdürü Fikret Elaltunta ise ilçelerinde 6 bin 500 örencinin TEOG snavlarna girdiini ancak her iki snavdan da sadece Esrann bütün sorular doru bilerek birinci olduunu söyledi. Esra çukurun devlet okulunda okuyup Diyarbakrda her iki snavda tüm sorular yapan tek örenci olduunu da söyleyen Milli Eitim Müdürü Elaltunta, Birinci snavda toplam 2 örencimiz ful çeklmiti. kinci snavda ise bu oran 30a çkt. Her iki snavdanda birinci olan sadece Esra çukur adl örencimiz var. Kendisi, özel okullara ve daha avantajlar durumda olan örencilere ramen iki snavdada tüm sorular doru bilerek bizi gururlandrd. Birinci snavdan sonra kendisine laptop hediye etmitik. imdi ise kendisini yeniden ödüllendireceiz. Balar lçesindeki baarmzn artmas hafta sonlar yaplan destekleme yetitirme kurslardr. Bu sayede büyük baar elde ettik diye konutu.

Ana Sayfaya Git