Diyarbakır'da "Çocuk Tarım Kampı" etkinliği

Diyarbakır'da 4'cü sınıf öğrencilerinden oluşan 50 kişilik bir grup ve öğretmenlerinin katılımıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliği düzenlendi.

Haberler 25.04.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Turgut Özal lköretim Okulu 4cü snf örencilerinden oluan 50 kiilik bir grup ve öretmenlerinin katlmyla Lider çocuk Tarm Kamp etkinlii gerçekletirildi.

Tarm ve Orman Bakanl tarafndan her yl ilköretim 4. snf örencilerine yönelik, Hayatn merkezinde tarm, tarmn merkezinde çocuk ilkesi dorultusunda çocuklara doa bilinci ve çevre farkndaln kazandrmak, tarmla bulumalarn salamak, tarladan sofraya gda üretim teknolojileri ve gda güvenilirlii hakknda bilgi vermek amacyla Lider çocuk Tarm Kamp gerçekletiriliyor.

Merkez Balar ilçesi Turgut Özal lköretim Okulu örencilerinden oluan bir grupla Sfr Atk temas ile gerçekletirilen Lider çocuk Tarm Kamp program kapsamnda; israfn önlenmesi, kaynaklarn daha verimli kullanlmas, oluan atk miktarnn azaltlmas, etkin toplama sistemlerinin önemi, atklarn geri dönütürülmesi, atk önleme yaklamnn benimsenmesi amacna yönelik eitim ve faaliyetler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamnda örencilere; çEV-SAN Atk Dönütürme tesisi gezdirilerek, geri dönüüm ile ilgili uygulamal eitim verildi.

EN KAHRAMAN KM

Daha sonra Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezinde çocuklara yönelik çevre bilincine katk sunmak amacyla En Kahraman Kim isimli tiyatro oyunu izlendi. Diyarbakrn yerel çikolata fabrikasn gezen örenciler, çikolata üretim aamalarn yakndan görme frsat buldu.

Doal çevreyi dier canllarla paylama bilincinin ve hayvan sevgisinin pekitirilmesi amac ile TJK hipodromunda çocuklarn atlarla bulumas saland. lk kez ata binen çocuklar büyük bir sevinç yaayarak hayvan sevgisini yakndan tatt.

Tarm ve Orman Diyarbakr l Müdürlüüne bal Gda ve Yem ube Müdürlüü personellerinden Veteriner Hekim Düriye Yalçn Erkek, Mühendis Ahmet Tayuzak ve Mühendis Enver Yldz tarafndan örencilere verilen hijyen eitiminin ardndan örenciler l Müdürlüü yemekhanesinde öle yemei yedi.

Kamp sonunda l Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve l Müdür yardmclar tarafndan çocuklara katlm belgeleri verilerek toplu fotoraf çekimi yapld.

Ana Sayfaya Git