Diyarbakır'da çocuklara yönelik Kur'an kursu kayıtları başladı

Diyarbakır'da 4-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik yeni dönem Kur’an kursu için kayıtlar alınmaya başlandı.

Haberler 26.09.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde 4-6 ya grubundaki çocuklara yönelik yeni dönem Kuran kursu için kaytlar alnmaya baland.

Halk Eitim Merkezi araclyla sertifika alan öreticiler, çocuklara Kuran- Kerim bilgilerinin yan sra pedagojik eitim gibi çeitli dallarda eitimler verecekler.

Bu kapsamda Kayapnar ilçesinde bulunan çelebi Eser Camiinde düzenlen programa Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen katlarak, kurs hakknda bilgilendirmelerde bulundu.

KURAN KURSU KAYITLARI

Caminin bir bölümünün de yetikinler için ayrldn bildiren liyen, Bütün Kuran kurslarmz önemsemekle beraber özellikle 4-6 ya grubundaki çocuklarmzn eitimini önemsiyoruz. Buras sadece Kuran bilgisinin verildii bir mekn deil. Burada çocuklarmz, güzel davranlar, saygy, arkadalaryla geçinmeyi, dostluk kurmay, ortak malzeme kullanmay öreniyorlar. Okul öncesinde özellikle pek çok güzel davran kazanm olarak okula gidiyorlar. dedi.

Kursa katlan çocuklarn dier slami bilgileri de örenebildiklerini anlatan liyen, Bu arada besmeleyi, tevhidi, ehadeti, yatarken ve kalkarken dua etmeyi, güzel düünmeyi öreniyor. Onun için bütün anne ve babalara, okul öncesinde Diyanet leri Bakanlmzn ve müftülüklerimiz salam olduu bu 4-6 ya grubu Kuran kurslarmzdan istifade etmeyi özellikle tavsiye ediyorum. ifadelerini kulland.

Bu yl örenci saysnda art beklediklerini ifade eden liyen, bu eitimlerle çocuklar ahlakl, erdemli ve imanl yetitirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git