Diyarbakır'da "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Grup Finalleri"

Diyarbakır'da Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Grup Finalleri" başladı.

Haberler 20.04.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kültür ve Kongre Merkezi konferans salonunda gerçekletirilen Güneydou Anadolu Bölge finallerinde gençler aras bilgi yarmas yapld.

Diyarbakr, Gaziantep, anlurfa, Mardin, rnak, Batman, Siirt, Kilis ve Adyamandan lise ve üniversite örencilerinin katld yarmada katlmclara genel kültür, saysal mantk, vatandalk, anayasa, tarih, corafya, güncel konular, görsel sanatlar, müzik ve spor kültürü alannda 10 soru yöneltildi.

Yarmann liseler arasnda gerçekletirilen etabnda anlurfadan gelen örenciler birinci oldu.

Gençlik ve Spor Bakanl Etkinlikler ve Sosyal Faaliyet Daire Bakan Halil brahim Demir, yapt açklamada, Bakanlk olarak imza attklar tüm projelerde ana etken olarak gençlerin performansn göstermeye çaltklarn söyledi.

KÜLTÜR VE SANAT BULUMASI

Türkiyede 38 gençlik kamp ve 300e yakn gençlik merkeziyle kardelik iklimi oluturmaya çalyoruz. Bu gençlik merkezlerini ve kamplar devletimiz sizler için yapt. Buralar sizler güzelletirin ve renklendirin. diyen Demir, buralarn gençlerin olmas halinde anlaml olduunu, aksi takdirde hiçbir kymeti olmayacan ifade etti.

Demir, Bir baraj akarsularn doldurup beslemesi gibi gençlik merkezleri ve spor tesislerimizi de sizler besleyeceksiniz. Oralarda aktivite ve faaliyetler gerçekletireceksiniz. Bizler de o alanlar sizlere açacaz. Ellerimiz szlarcasna sizleri alklayacaz. diye konutu.

Programn öleden sonraki bölümünde bölge illerinden üniversite örencilerinin katld yarma gerçekletirilecek.

Programa, bölge illerinden Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürleri, öretmenler, örenciler ve vatandalar katld.

Grup finalleri 20 Nisanda Türk Müzii, 21 Nisanda iir Okuma, 22 Nisanda da Tiyatro yarmalaryla devam edecek.

Ana Sayfaya Git