Diyarbakır’da ücretsiz sinema günleri devam ediyor

2017’de çocuk ve yetişkinlere yönelik başlattığı ücretsiz sinema günleri, hafta sonu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan gösterimlerle devam ediyor.

Haberler 23.01.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte sanatsal faaliyetleri artrma ve sinemay sevdirme amacyla geçen yl balatt ücretsiz sinema günleri devam ediyor. Her ay çocuklara çizgi animasyon ve yetikinlere farkl türlerde film izleme olana sunan ücretsiz sinema günleri Ocak ay programnda 2 animasyon ve 1 yetikin filmine yer verdi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi sinema salonlarnda gösterimlerde çocuklara animasyon türünde Tavan Okulu ve Sevimli Tilki yetikinlere yönelik ise yönetmenliini Justin Kurzelin yapt 2016 yl Hollywood yapm Assassins Creed filmler beyaz perdeye yanstld. Ocak ay boyunca animasyon Tavan Okulu ile Sevimli Tilki 6ar defa yetikinlere yönelik Assassins Creed filmi ise 4 defa gösterime girecek.

Dicleli çocuklarn sinema keyfi

Sinemada film izleme ans bulmayan çocuklara yönelik gösterimlerde yapan Belediye, bu hafta Dicleli çocuklara yönelik animasyon film gösterimi gerçekletirdi. Dicle ilçesi Körmik lkokulu, Baltac lkokulu ile ehit Astemen Mehmet Bozku lkokulu ve Ortaokulunda eitim gören çocuklar 76 dakika süren Tavan Okulu animasyon filmini büyük bir ilgiyle izledi. Toplu tama araçlaryla Kültür ve Kongre Merkezine getirilen çocuklar, gösterimin ardndan toplu tama araçlaryla tekrar ikamet ettikleri yerlere brakld.

Ana Sayfaya Git