Diyarbakır'da uzaktan eğitim!

KORONAVİRÜS önlemleri kapsamında eğitim ve öğretime ara verilmesiyle Diyarbakır'da özel bir eğitim kurumu, öğrencileri için uzaktan eğitim sistemi başlattı.

Haberler 19.03.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede 10 Mart günü ilk koronavirüs vakasnn tespit edilmesinin ardndan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda yaplan Salk Politikalar Kurulu Toplantsnda eitim ve öretime 16 Mart günü itibariyle ara verildii duyuruldu. Milli Eitim Bakanl, örencilerin eitimini sürdürmesi amacyla 23-27 Martta uzaktan eitim verilecei belirtilerken, Diyarbakrda bünyesinde ilk, orta ve lise bulunan özel bir eitim kurumu, 1400 örencisine uzaktan eitim vermeye balad.

AYLARCA SÜRDÜREBLECEK ALTYAPIMIZ VAR

Okuldaki snflar stüdyoya dönütürülerek, öretmenler, örencilerine canl yaynla ders anlatt. Okul yetkilisi Murat ehir, daha önce de örencilerine uzaktan eitim verdiklerini ifade ederek, örenci ve öretmenlerin sürekli irtibat halinde olduklarn söyledi. ehir, Koronavirüs nedeniyle eitime ara verilmesinin ardndan sonra çocuklarn dar çkmamasndan kaynakl oluan duruma bal olarak örencilerin okula gelmeden okula geliyormu gibi sanal snflar oluturduk. Daha önce sanal ortamda eitim vermitik. Örencimiz okula geliyormu gibi mevcut, rutin okuldaki program ne ise ona beceri derslerini resim, müzik, bedeni ayr tutarak akademik derslerinden yürüyen bir program uyguluyoruz. Pazartesi gününden itibaren program canl yaynda balattk. Bu canl yayn esnasnda örencilerimiz öretmene balanabiliyor, soru sorabiliyor, cevap alabiliyor. Sürekli etkileim içerisindeler ve snf ortamnn aynsn eve tadk. çocuk mutfanda, çalma odasnda televizyonda internetten tabletten bize balanabiliyor. nternet eriimi olduu sürece bizim yazlm programmz ve altyapmzla biz bunu aylarca sürdürecek potansiyele sahibiz dedi

Ana Sayfaya Git