Diyarbakır'da zoru başaranlar semineri

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Diyarbakır İl Müdürülüğü tarafından, zoru başaranlar kariyer ve spor sohbetleri etkinliği düzenlendi.

Haberler 26.04.2017 - 08:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, DÜ Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte yapt konumada, örencilere edindii hayat tecrübesini aktard.

Örencilere tavsiyelerde bulunan Gül, Derslerinize iyi çaln, brannzda en iyi siz olun. Türkiyenin en iyi hukukçular ve tarihçileri buradan çkabilir. En iyi olmann yolu çalmak ve umutsuzlua kaplmamaktr. dedi.

Gül, baarmak için zamann bir nimet olduunu belirterek, örencilerden zaman çok iyi kullanmalarn istedi.

ZORU BAARANLAR

Toplumlarn mutlu olmas için bireylerin dürüst olmas gerektiini savunan Gül, konumasn öyle tamamlad:

Hepimiz insanz. nsani özelliklerimiz var. Dinimiz, dilimiz, rkmz ne olursa olsun, herkesin belli insani özellikleri var. Dürüst olmak, yalan söylememek, bakasn snrna tecavüz etmemek. Bunlar herkeste insani özellikler olarak kabul edilir. Bu insani özellikler insan ve toplumu mutlu eder. O kadar ortak insani özelliklerimiz var ki, biz bunlar öne çkarrsak mutlu oluruz. Ama insani özelliklerimizi öne çkaramazsak, mutlu olamayz.

Gül, konumasnn ardndan örencilerin sorularn cevaplad.

Etkinliin sonunda kz ve erkek örenciler arasnda çekilen kura sonucu belirlenen 2 örenci, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetine tatile gönderilecek.

Ana Sayfaya Git