Diyarbakırlı kadınlardan okuma yazma seferberliği

Diyasrbakır’da Yenişehir Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Rabia-tül Adevviye Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde okuma yazma kursunu başarıyla bitiren 35 kadın sertifikalarını aldı.

Haberler 16.08.2019 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Yeniehir Kaymakam Serdar Kartaln öncülüünde düzenlenen kursta eitim gören kadnlar emeklerinin karln alarak sertifikalarna kavutu.

Merkezin konferans salonunda düzenlenen törende yalar 20 ile 70 arasnda deien 35 kadn sertifikalarn l Milli Eitim Müdür Yardmcs ve Merkezin Müdürü irine Eronat, Yeniehir Sosyal Dayanma ve Yardmlama Vakf Müdürü Samet Önen ve öretmenlerin ellerinden ald.

Kursiyerlere okuma yazma öreten öretmen Duygu nceolu, yapt açklamada, kadnlara okuma yazma örettii için mutlu olduunu söyledi.

Sertifika alan kadnlar gibi kendisinin de heyecanl olduunu belirten nceolu, Ben tarih öretmeniyim ama Halk eitimde iki yldr okuma yazma öretmenlii yapyorum. imdiye kadar altma yakn örenci mezun ettim. Okuma yazma örettiim örencilerin ya aral yirmi ile yetmi aras, bugün sertifikalarn alacaklar bende en az onlar kadar heyecanlym. Sertifika belgelerini özenle kendim hazrladm. Sertifikalarn hazrlamamdaki neden ise bir gün bir örencimin yanma gelip okuma yazma bilmediini ve örenmek istediini söyledi. Nedeni ise einin ve einin ailesinin onunla dalga geçtiini gurur krc laflar söylediini anlatt. Ben ona üç ayda okuma yazma örettim. Sonrasnda hikaye kitaplar okuyarak kendini gelitirdi. Bende tam olduunu söyleyerek sonrasnda belgeleri kendim hazrlamaya baladm dedi.

Sertifika heyecan yaayan kadnlar ise bundan sonraki hayatlarnda okuyabildikleri için sevinçli olduklarn dile getirdi.

çOK GÜZEL EYLER YAADIM BURADA çOK MUTLUYUM

Merkezde okuma yazma ile birlikte birçok eyi örendiini aktaran Güler Yalçn, Bir gün darda yürürken Duygu Hocamla çarptk ve o esnada kendisiyle tantk. Ve sohbet esnasnda bana okuma yazma kursuna gelir misin diye sordu bende neden olmasn dedim. Ardndan kursa baladm. Burada bizlere emekleri geçen herkese teekkürlerimi sunuyorum. Okuma yazmay örenmenin yan sra sosyal olmay örendik. çok güzel eyler yaadm burada çok mutluyum diye konutu.

EME GEçEN HERKESE TEEKKÜRLERM SUNUYORUM

enay Akbudak da, Aslnda anlatmak istediim çok ey var. Hocamz tandm için çok mutluyum. Burada bize bu imkan salayan müdüremiz irine Eronata ve emei geçen herkese teekkürlerimi sunuyorum. uan çok duygulu ve heyecanlym

SANK ÜNVERSTE MEZUNU OLMU GB HEYECANLIYIM

Müzeyyen Gür ise, Özellikle Kaymakammza Müdüremize ve Duygu hocamza teekkür etmek istiyorum. Okuma yazma örenmek için geldik ama onun haricinde de bir çok ey örenerek mezun olduk. Sertifikamz aldk sanki üniversite mezunu olmu gibi heyecanlym.

Ana Sayfaya Git