Diyarbakırlı öğrenciler, öğretmenleriyle harikalar oluşturuyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan İMKB Ortaokulu öğrencileri öğretmenleriyle birlikte sıcak havaların gelmesiyle kedi ve kuşların korunması ve su bulmaları için atıklardan su kapları, tahta ve mukavvalardan kulübeler yaparak okul bahçelerine ve yakın noktalara bıraktı.

Haberler 20.05.2019 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde bulunan MKB Ortaokulu örencileriyle güzel çalmalara imza atyor. Diyarbakrda scaklardan korunmalar için örenciler öretmenleriyle birlikte atk plastiklerden su ve yem kaplar, mukavva ve tahtalardan kulübeler yapp okul bahçelerine ve yakn noktalara brakt. Okullarnda yaplan çalmalar anlatan MKB Okulu müdürü Mehmet Can Akay, dönemin banda sosyal bilgiler öretmenleri Yahya Kamç özelikle kedi, köpek kular için kullanlmayan malzemelerden çeitli barnaklar yaptklarn anlatt. Akay, Bunlar bulunduumuz alan itibariyle müstakil evlerin çok bulunmasndan dolay çatlarna, aaçlara ihata duvarlarna asarak özellikle kedi köpek ve kular için çeitli yuvalar yapt. Biz idare olarak öretmen arkadamzn ve örencilerimizin bu yapacaklar tüm projelerin arkasndayz dedi.

çEVRESEL HARKALAR

Okulun sosyal bilgiler öretmeni Yahya Kamç, havalarn snmasyla beraber kularn, kedi ve köpeklerin scaktan korumasn önlemek için atklardan yapm olduklar yuva barnaklar gerekli yerlere braktklarn ve astklarn kaydetti. Kamç, Kedi ve köpekler için barnaklar ise sitelerin giriine ve sokaklara braktk ki, kedi ve köpekler scaktan kendilerini koruyabilmesi için o barnaklara girebilsinler. Bunlarn hepsini atklardan yapyoruz. Kular için genellikle atk plastiklerden istifade ediyoruz üzerine kuma geçirerek scaktan fazla etkilenmesinler diye. Kedi ve köpekler için ise genellikle atk tahta, ahap ve mukavvalardan istifade ederek yuvalar yapyoruz. Amacmz bu ekilde doamza, çevremize sahip çkmak. ki ekilde yararlanyoruz. Bir tanesi çevremizi temizliyoruz bu atklardan, ikincisi ise doamza sahip çkyoruz. Kularmz, kedi ve köpeklerimizi scaktan koruyoruz. Bizim amacmz örencilerimizi iin içine katmz zaman örenciler gelecekle ilgili en aznda kendilerine yeni bir yol haritas çizebiliyorlar. Zamanla bu örenciyle bütünleiyor, örenci ileriki süreçte ne yapsa dahi bugünlerde yapm olduu eyleri unutmuyor. Hem doasna sahip çkyor, hem de atklar toplayarak geri dönüüm çerçevesinde ülkesinde katkda bulunuyor diye konutu.

KED VE KÖPEKLER çN

Okul örencilerinden 7. snf örencisi 12 yandaki eval Ayka, Yahya hocalarnn bilgileriyle, fikirleriyle kendilerine verdikleri atklardan kedi ve köpeklere geri dönüümden yuvalar yaptklarn aktard. Ayka, Yaz geliyor kedi, köpekler kular scaktan etkilenmesinler diye, günete kalmasnlar diye onlara yuvalar yaptk ifadelerini kulland.

Örenciler, daha sonra hazrladklar yuva ve yemlikleri belirledikleri yerlere yerletirdi.

Ana Sayfaya Git