Diyarbakır İmam Hatip Lisesinin temeli atılıyor

1954 yılında açılıp Türkiye'nin ilk imam hatip okullarından olan Diyarbakır İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor.

Haberler 30.09.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 1954 ylnda açlan mam Hatip Okulu Türkiyenin ilk imam hatip okullarndan olmakla beraber mülkiyeti Devlet Demir Yollarna ait olan bir binada eitim-öretime balayarak 1965 ylna kadar hizmet vermeye devam etti.

1965te Devlet Demir Yollarna ait olan binann karsnda yaplan yeni binaya tanan okulun ilk binas ise, o tarihten itibaren okul örencileri için pansiyon olarak kullanld.

mam hatip okullar hakknda bilgi veren ÖNDER Diyarbakr mam Hatipliler Dernei Bakan Av. Mehmet Siraceddin Öztoprak, Bu okulumuzun ve bütün mam Hatip okullarmzn amac bilgili, erdemli, özgüveni yüksek milli ve manevi deerlerle mücehhez, inanç ve düünce özgürlüünü benimseyen, geçmii inkr etmeden günün gerektirdii koullarn farknda olan ve gelecein inasna talip olan örnek nesiller, salkl bir ruh, beden ve din anlayna sahip, inançlarn sosyal bütünleme, dayanma ve hogörü içinde yaayan bireyler yetitirmektir. dedi.

OKULUN BAHçESNDEN YETEN GÜLLERDR

Diyarbakr mam Hatip Lisesinin ilimden, irfandan nasiplenmi, ilmi çalmalaryla, sosyal hizmetleriyle, yazdklar kitaplarla kentin ilim ve irfannda müessir olmu nice nice deerli insanlar yetitirdiini belirten Öztoprak, Yüzlerce profesör, ilim adam ve siyasetçiler bu okulun bahçesinden yetien güllerdir. Dicle Üniversitesinde ve dier pek çok üniversitede dekan ve profesör olarak görev yapan ülke çapnda yüzlerce deer, bu okulumuzdan mezun olmulardr. ifadelerini kulland.

Okulun her iki binas da fiziki ypranmlklar ve modern ihtiyaçlara artk cevap veremez olular sebebiyle yktrldn dile getiren Öztoprak, Kadim ehrin, bu kadim okuluna yakr kalitede ve donanmda yeni bir okul binasna gerçekten acil ihtiyaç vard. 2023 eitim vizyonu çerçevesinde; bilgili, erdemli, özgüveni yüksek, milli ve manevi deerlere bal, inanç ve düünce özgürlüünü benimseyen nesiller yetitirme yolunda atlan önemli bir adm olan bu okulumuz, Hayrsever Ebubekir Tivnikli, SAR Vakf tarafndan yaptrlacak 24 derslikli ve 100 örenci kapasiteli pansiyon ile spor salonundan oluacaktr. eklinde konutu.

Kaz çalmas balatlan yeni okul binasnn gelecek eitim öretim ylna yetitirileceinin altn çizen Öztoprak, yeniden ina edilecek okulun eitim camiasna hayrl olmas temennisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git