Diyarbakır'da "1. Uluslararası Mimarlık Sempozyumu"

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül "1700 civarında akademik kadrosu ile öğrencilerine modern ve çağdaş eğitim olanakları sunan Dicle Üniversitesi, Türkiye'nin en gelişmiş üniversiteleri arasında yer alıyor"

Haberler 05.10.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, 1700 civarnda akademik kadrosu ile örencilerine modern ve çada eitim olanaklar sunan Dicle Üniversitesinin, Türkiyenin en gelimi üniversiteleri arasnda yer aldn söyledi.

DÜ Kültür ve Kongre Merkezinde 3 gün sürecek olan Dicle Üniversitesi 1inci Uluslararas Mimarlk Sempozyumu, törenle balad.

Rektör Gül, törende yapt konumada, Türkiyenin en büyük yerlekesine sahip olduklarn ve ülkenin en gelimi üniversiteleri arasnda olduklarn dile getirdi.

1700 civarnda akademik kadrosu ile örencilerine modern ve çada eitim olanaklar sunan Dicle Üniversitesi, Türkiyenin en gelimi üniversiteleri arasnda yer alyor. diyen Gül, üniversite bünyesinde 15 fakülte, 4 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 4 enstitü ve devlet konservatuvar bulunduunu belirtti.

Bu yl üniversiteye yerleme orannn yüzde 97.13 olduunu, bunun da büyük bir baar ve gurur kayna olduunu aktaran Talip Gül, ehrin huzur ve güven ortamnn örenci saysnn artmasna vesile olduunu kaydetti.

MMARI KADRO ÖNEML

Sempozyum Düzenleme Kurulu Bakan Doç. Dr. Demet Aykal ise üniversite olarak sempozyumu düzenlemenin mutluluunu yaadklarn dile getirdi.

Mimarlarn canllar için mekan tasarlayan, onlarn gereksinimlerini en iyi ekilde yantlayan, ayn zamanda teknolojik yenilikleri yakndan takip etmek gibi önemli görevlere sahip bir meslek grubu olduunu bildiren Aykal, sempozyumda 153 bildiriyle Türkiyenin çeitli yerleri ve çin, Portekiz, Srbistan, spanya ve Avustralyadan 13 konumacnn davetli olduunu aktard.

DÜ Mimarlk Fakültesi Dekan Yardmcs Doç. Dr. Mine Baran da kentin imarnda mimarln rolleri ve katklar olduunu, bu katklar da ehir ve bölge adna her türlü platformda göstermeye hazr olduklarn söyledi.

Sempozyumun açlna, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Mehmet Sabaz, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Rektör Yardmc Prof. Dr. Tahsin Klçolu, Yeniehir Belediyesi Bakan Yardmcs Hac Cebe, kurum müdürleri, firma temsilcileri ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git