Diyarbakır'da çocuklar oryantiring ile tanıştı

TÜRKİYE Oryantiring Federasyonu Temsilciliği tarafından Diyarbakır'da ilk kez çocuklara oryantring eğitimi verildi. Verilen eğitimden sonra çocuklar, Dicle Üniversitesi kampüs sahasında düzenlenen yarışmalarda harita ve pusula yardımı ile yön bularak dereceye girmek için ter döktü.

Haberler 24.04.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Harita ve pusula yardm ile ormanda yön bulma sporu olan oryantiring eitimi Diyarbakrda ilk kez çocuklara yönelik verildi. Verilen eitimden sonra Diyarbakrda önce 2 Nisanda Oryantiring Bölge ampiyonas düzenlendi.

ÜNVERSTE KAMPÜSÜ

Dicle Üniversitesi kampüs alannda yaplan ve hedeflerin deiik yerlere konulduu yarmada, 88 çocuk hem zaman ile hem de doru hedefleri sralama ile bulmak için kyasya yart. Yarmada dereceye girenler ödüllendirilirken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnn dolaysyla çeitli okullarda eitim gören ve oryantiring sertifikas bulunan deiik ya gruplarnda 45 sporcu dün bir kez daha Üniversite kampüsünde yart.

ORYANTRNG TEMSLCS

Oryantiring Diyarbakr il temsilcisi Murat çava, katklarndan dolay Dicle Üniversitesi ve Gençlik Spor l Müdürlüüne teekkür ederek, ayda bir oryantiring yarmalar yapmay planladklarn söyledi. çava, küçük çocuklarn yan sra yetikinlerede yönelikte oryantring yarmalar düzenleyeceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git