Diyarbakır'da çocuklar yüzmeyi portatif havuzlarda öğrenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İkinci 100 Gün Programı' çerçevesinde açıkladığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı 'Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın' projesine Diyarbakır'ın en büyük ilçesi Bağlar'dan anlamlı destek geldi. Bağlar Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte inşa ettiği portatif yüzme havuzunu hizmete açtı.

Haberler 29.08.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr nüfusunun dörtte birini barndran, ayn zamanda çocuk ve genç nüfusun en fazla yaad yer olan Balarda hayata geçirilen portatif yüzme havuzu ekonomik koullar ve pandemi nedeniyle tatile gidemeyen çocuklarn umudu oldu. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan kinci 100 Gün Program çerçevesinde Yüzme Bilmeyen çocuklar Kalmasn projesi kapsamnda açklanan hedef dorultusunda, Gençlik ve Spor Bakanlnca ülke genelinde uygulanan portatif havuzlarn dördü Diyarbakrda Balar, Dicle, Ergani ve Lice ilçelerinde hayata geçiriliyor.

BALAR BELEDYES 15 GÜNDE HAZIRLADI

Balar Belediyesinin Göletli Park içerisinde 15 gün gibi ksa bir zamanda hazrlad yüzme havuzu estetik görüntüsü ile görenleri kendisine hayran brakyor. 24x12 ölçülerinde 1.1 metre derinliinde projelendirilen havuzun açl Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, Balar Kaymakam Yavuz Güner, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, STK temsilcileri ve çocuklarn katlm ile gerçekletirildi. Pandemi kurallar uygulanarak gerçekleen açln ardndan Büyükehir Belediyesi tarafndan çocuklara yüzme malzemelerinden oluan spor çantalar hediye edildi. çocuklar tarafndan gerçekletirilen mini yüzme gösterisi Vali Karalolu, Bakan Beyolu ve davetliler tarafndan ilgiyle izlendi.

BALARIN HTYACI OLAN BR TESS

Açlta konuan Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, kurumlar arasndaki uyum ve ibirlii ile hayata geçirilen bu projenin gelecek için anlaml olduunu söyledi. çocuklarn daha önce parklardaki süs havuzlarna girdiini ve bu durumun birçok riski barndrdn belirten Vali Karalolu, genç nüfuslar için yeni havuzlarn umut olacan kaydetti. Vali Karalolu, Diyarbakrda elbette havuzlarmz var, açk ve kapal yüzme havuzlarmz da var. Anacak her noktada yok, uan içinde bulunduumuz Göletli Parkta süs havuzuna yavrularmz scakta bunaldklarnda giriyorlard, oras çok salkl deil. çocuklarmzn salklar açsndan da tehlike oluturuyordu. Balar gibi çocuk ve genç nüfusun fazla olduu ilçede böyle bir tesis yaplmas sayesinde yüzme eitimi ileri seviyelere gelecek dedi.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Cumhurbakan Erdoann yüzme için belirledii hedefi emir ve talimat olarak telaki ederek çocuklar için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Bakan Beyolu, Tesisin açln gerçekletiren valimize çok teekkür ediyorum. Ömrünü milletimizin hizmetine ve geleceine vakfeden Cumhurbakanmzn kinci 100 Gün Programnda belirledii hedefler dorultusunda bu güzel ve modern tesisi çocuklarmzn hizmetine sunmann mutluluunu yayoruz diye konutu.

13 yandaki mahalle sakinlerinden Mustafa Domu ise daha önce havuz olmad için süs havuzuna girdiklerini, belediye bakannn jesti için teekkür ederek artk çok rahat yüzebileceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git