Diyarbakır'da karne sevinci

Temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Kayapınar Kaymakamı Ozan Balcı ile merkez Kayapınar ilçesindeki Minikler Anaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Haberler 20.01.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Burada kendisini Türk bayraklaryla karlayan örencilerle sohbet eden Özhaseki ve beraberdekiler, onlara karnelerinin yan sra çeitli hediyeler verdi.

Skça Diyarbakra geldiine iaret eden Özhaseki, terör örgütünün yakm, ykm olduu yerlerdeki yaplanmay düzenli bir ekilde götürebilmek, hizmetleri düzenli bir ekilde sürdürebilmek amacyla Ankarada ve Diyarbakrda youn çalma yaptklarn vurgulad.

Güzelim kadim Diyarbakrmzda karne günü olduunu örenince Sayn Valimizle bu okulu ziyaret etmek istedik. Gelirken aldmz rakamlar son derece sevindirici. Yüzde 98lerde bir okullama oran var. ifadelerini kullanan Özhaseki, bundan son derece mutluluk duyduklarn belirtti.

- O nesilden de bir ey beklemek doru olmaz

Her iin bann eitim olduunu ifade eden Özhaseki, öyle devam etti:

Eer eitimi bu yalarda doru ve bilimsel esaslara oturmu vaziyette verirseniz o çocuklardan ilerde çok büyük faydalar bekleyebilirsiniz. Eitimi veremezseniz baka batl inançlarla kafalarn doldurursanz veya daha sonra ortaya çkan bir takm terör örgütlerinin güdümüne gidecek ekilde bo brakrsanz ite o nesilden de bir ey beklemek doru olmaz.

Özhaseki, herkesin okullarda örendii bileik kaplar örneinin bulunduunu anlatarak, bileik kaplarn bir tarafndan su döktüünde dierlerine eit bir ekilde yayldn dile getirdi.

Eer eitimi doru bir ekilde verirseniz bu iyilik, gelimilik, refah, kalknma, kültür ve sanat olarak karnza çkar. Allah korusun bunu vermezseniz, kötülük verirseniz, cahillik brakrsanz o bileik kaplarn bir koluna o da karnza her zaman kötülük, cehalet, sevgisizlik, gerilik ve ilkellik olarak döner. diyen Özhaseki, bu nedenle eitime son derece önem verdiklerini vurgulad.

Diyarbakrda gördüü manzarann kendisini çok mutlu ettiini ifade eden Özhaseki, nallah bu yavrularmz çok güzel bir ekilde eitimlerini tamamlar, meslek sahibi olurlar, bu vatana millete hizmet ederler. Kendi ehirlerine de büyük faydalar olur. dedi.

- Okullama orannda büyük art

Vali Güzelolu da hükümetin kararll ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann vizyonel liderliinde Türkiyede okul öncesi eitimde bir seferberlik baladn anmsatt.

Bu perspektifte Diyarbakrda da yaklak 6 aylk bir dilimde okul öncesi eitimde 5 ya grubunda yüzde 48 olan orann u an yüzde 98-99lara geldiini vurgulayan Güzelolu, lin her köesinde entegre bir eitim vermeye gayret ediyoruz. l genelinde 502 bin karne alan örencimizin arasnda 50 bin 200 de okul öncesi çocuumuz var. Bunlar bizim geleceimiz güvencemiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git