Diyarbakır'da öğrencilerin sivil havacılığa ilgisi

Dicle Üniversitesi bünyesinde 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Havacılık Kulübü, bugüne kadar farklı okullardan 10 bin öğrenciyi sivil havacılık ve uçaklar konusunda bilgilendirdi.

Haberler 16.11.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda farkl okullarda eitim gören örenciler, Dicle Üniversitesi Havaclk Kulübünü (DÜHAVK) gruplar halinde ziyaret ederek sivil havaclk ve uçaklarla ilgili bilgi sahibi oluyor.

Dicle Üniversitesi bünyesinde 2010 ylndan bu yana faaliyet yürüten Havaclk Kulübü, bugüne kadar 10 bin örenciyi sivil havaclk ve uçaklar konusunda bilgilendirdi.

Kulüpte, üniversitenin yan sra dier okullarn örencilerine model uçak, yamaç paraütü ve havaclk alannda bilgi veriliyor. Örenciler, simülatör ile uçak kullanmann heyecann yayor. Örencilerin aldklar bilgiler sayesinde sivil havaclk ve uçaklara ilgisi artyor.

DÜHAVK Bakan Veysel pek, Diyarbakrdaki farkl okullardan gelen örencilere model uçaklar ve sivil havaclk hakknda bilgi vererek onlara havacl ve uçaklar sevdirdiklerini söyledi.

Amacmz örencilerimize sivil havacl ve uça sevdirmek. Yamaç paraütü, model uçak ve insansz hava araçlar gibi branlarda örencilerimize tantc, öretici çalmalar yaparak onlarn ileride sivil havaclk brann tercih etmelerine katk sunmak istiyoruz. ifadelerini kullanan pek, çalmalarn rektörlük desteiyle oluturduklar model uçak atölyesinde gerçekletirdiklerini bildirdi.

Örencilerin çok mutlu olduunu anlatan pek, çocuk ve gençlere yönelik bu tür faaliyetlerin yaplmasnn önemini dile getirdi.

pek, öyle devam etti:

Örencilerimiz içeriye girer girmez gözleri parldyor. Hayallerinde pilotluk meslei olanlar özellikle bize ilgi gösteriyor. Hayalinde havaclk olmayanlarn da yava yava ilgisi artyor. Havaclk dier branlara nazaran en ulalmaz olarak nitelendiriliyor ama biz burada örencilerimizle imkansz ap yaplabileceklerine dair güzel çalmalar yapyoruz.

Türkiyenin her alanda olduu gibi uçak ve havaclk alannda milli ve yerli sanayiye önem verdiini vurgulayan pek, etkinlikleri kapsamnda örencilere el yapm dronelerini tanttklarn aktard.

Güne enerji panelli drone çalmalar olduunu ifade eden pek, imkan bulmalar halinde bu arac üniversite bünyesinde yaparak ülkeye katk sunmak istediklerini anlatt.

Örencilerin simülatör banda çalma yaptn belirten pek, u deerlendirmelerde bulundu:

Amacmz çocuklarn içindeki potansiyelin ortaya çkmasdr. Örencilerimize imkan sunmazsak onlarn neler yapabileceini bilemeyiz. Model uçak, yamaç paraütü, drone, insansz hava arac ve simülatör eitimleri veriyoruz. Örencilerimize model uçaklarn nasl yapldn, dronelerin ne gibi faaliyetlerde kullanldn anlatyoruz. Anlattklarmz örencilerimize birebir uygulatyoruz. Örencilerimiz simülatör uçular yapyor. Bunun en büyük faydas da model uçak dünyasndaki farkllklar görüp tanyorlar.

- Örenciler eitimden çok memnun

Örencilerden Mehmet enyiit (11) yeni bilgiler örendiklerini dile getirerek Önceden dronelerin sadece elence için kullanldn sanyordum, imdi tarm gibi bir çok alanda kullanldn örendim. Daha önce sadece sava uçaklarna ilgim vard, imdi ise dier uçaklara da ilgim artt. Uçak mühendisi olmay istiyorum. ifadelerini kulland.

Örencilerden Zümra Nur pekçiolu (10) ise kulüp sayesinde uçaklar hakknda birçok bilgi örendiklerini söyledi.

pekçiolu, Önceden uçaklarn sadece ulamda kullanldn biliyordum. imdi ise uçan zekice bir yap olduunu anladm. Eitimin faydalar oldu. Büyüyünce uçak mühendisi olmak istiyorum. dedi.

Uçaklar çok sevdiini, kulüpteki eitimin ardndan daha da çok sevmeye baladn belirten Ledeyna Buse Özkan (11), burada havaclkla ilgili örenmek istedii bütün bilgileri aldn anlatt.

Ana Sayfaya Git