Diyarbakır'da öğretmenler 'canlı sınıfta' öğrencileriyle buluştu

Diyarbakır'da Özel bir Eğitim Kurumunun öğretmenleri, canlı sınıf uygulaması ile öğrencilerle sınıf ortamında ders işledi.

Haberler 13.04.2020 - 14:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soru cevap ile örencilere snf ortamn yaatmaya çaltklarn kaydeden Eitim Kurumunun Genel Müdürü Lokman Yetiz, örencilerini çok özlediklerini söyledi. Yetiz, Tedbir amaçl okullarn uzaktan eitimle verilen karar neticesinde bizler, artk evden devam ediyoruz. Biz bu durumu örenir örenmez, yani okullar uzaktan eitime karar verilmeden önce biz tedbirlerimizi almtk. çünkü biz böyle bir ey bekliyorduk, gerek talya ve çindeki gelimeleri takip ederek ondan dolay tedbirlerimizi aldk. Dier okullara da model olacak ekilde bir hazrlk yaptk, deerli öretmenlerimiz çok yüksek performans ve özveriyle bazen salklarn da düünmeden srf çocuklarmzn eitimi zarar görmesin ve konularndan eksik kalmasn diye, biz de gerekli tedbirleri aldk. Sevgili örencilerimiz canl olarak deerli öretmenlerimizi dinliyor. Canl olarak soru sorup annda takip edebiliyorlar. Snf ortam gibi bir hava olmuyor, çünkü sevgiyle bakan bir çift göz ve 36,5 derece o scak el olmadan eitimde her zaman bir ey eksik kalyor. Ama canl görüntü ve sunumlarla internet üzerinde çocuklarmza en iyi eitimi vermeye çalyoruz. Böyle çok yüksek imkanlara gerek olmadan internet üzerinden bir kamera ve biliim sistemi ile masrafsz. Sadece biraz çaba ve özveri ile bütün okullarmz bunu yapabilir.

UZAKTAN ETM SSTEMYLE

Devlet okullar da yapabilir, sadece EBAya bal kalnmayabilir, her örenci EBAya ulama imkanna sahip deil. Dolaysyla öretmenlerimiz kendi okullarnda çok ucuz, masraf gerektirmeyen teknoloji kullanarak yapabilirler. Ben Diyarbakrda bu konuda çok büyük bir örnek ve model olduumuzu düünüyorum. nallah dier okullarda bunu en iyi ekilde uygularlar. Gerçekten örencilerimizi çok özledik, onlar burada göremediim için üzülüyorum. nallah bu kötü günler geride kalr bütün öretmenler kendi örencilerine kavuurlar diliyorum, inallah bu dileklerimiz kabul olur ve dua ediyoruz bunu en az bir zararla insanlk yenecektir dedi.

Ana Sayfaya Git