Diyarbakır'da "Siyer-i Nebi Yarışması"

AGD Genel Başkanı Turhan "Şu ana kadar ortaokul ve lisedeki 1 milyona yakın yavrumuz yarışmaya dahil oldu. Amacımız, efendimizin hayatını hayatına tatbik edecek gençler yetiştirmek, onun mücadelesini gençlere aktarmaktır"

Haberler 17.12.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda lise ve ortaokul örencilerine yönelik, Siyer-i Nebi Yarmas düzenlendi.

Anadolu Gençlik Dernei (AGD) Diyarbakr ubesince kent merkezi ve ilçelerdeki 195 okulda, Siyer-i Nebi Yarmas kapsamnda snav yapld. Snava kentte yaklak 8 bin lise ve ortaokul örencisi katld.

AGD Genel Bakan Salih Turhan da snavn yapld okullardan Selahaddin Eyyubi Lisesine geldi. Turhan yapt açklamada, AGD olarak her yl Türkiyenin il ve ilçelerinde Hazreti Muhammedin hayatn anlatan kitaplar gençlere ulatrdklarn söyledi.

Milli Eitim Bakanlndan aldklar izin dorultusunda okullarda yarma düzenleyip, hayrl bir çalma yaptklarn dile getiren Turhan, 5 yldr bu çalmalar yürüttüklerini aktard.

SYER- NEB YARIMASI

Gerçekletirdikleri Siyer-i Nebi Yarmasna örencilerin büyük ilgi gösterdiini anlatan Turhan, yarmada hedeflerinin gençler arasnda birinci veya ikinciyi belirlemenin olmadn vurgulad.

Turhan, u ana kadar ortaokul ve lisedeki 1 milyona yakn yavrumuz yarmaya dahil oldu. Amacmz, efendimizin hayatn hayatna tatbik edecek gençler yetitirmek, onun mücadelesini, slam insanlara nasl aktardn gençlere aktarmaktr. Rabbim bu gençleri vatann, milletini seven, inancna sahip çkan bir nesil olarak yetitirmeyi nasip etsin. diye konutu.

Yarmada dereceye giren örenciler, dizüstü bilgisayar, tablet, çeyrek altn, bisiklet ve kitap setiyle ödüllendirilecek.

Ana Sayfaya Git