Diyarbakır’dan 2 Lise Ankara’da!

Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu “fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması”, Ankara elemeleri ile devam ediyor. Yoğun bir hazırlık döneminin ardından liseli gençlerin bütün heyecanı ile hazır olduğu günde, Diyarbakır’dan 2 Lise Ankara’da sahneye çıkacak.

Haberler 29.03.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fizy 20. Liseler Aras Müzik Yarmasnn Ankara elemelerinde Diyarbakr temsil edecek olan; Diyarbakr Yeniehir Snav Temel Lisesi Özel Birey Temel Lisesi Dumandan Helal Olsun, Diyarbakr Bahçeehir Koleji Lisesi ise Laura Pergolizziden Lost On You arklarn seslendirecek.

Diyarbakrl örencilerin profesyonel olarak hazrlanan sahnede performanslarn sergileyecei Ankara elemelerinde örenciler kyasya yaracak. Samsun, Adana, Gaziantep, Rize, Mersin, Eskiehir, Kayseri, Diyarbakr, Ordu, Zonguldak, çorum, anlurfa, Ar, çankr, Osmaniye, Tokat, Hatay, Giresun, Batman, Van, Bolu, Amasya, Kahramanmara, Karabük, Nevehir, Aksaray, Malatya ve Ankaradan 140 lisenin yaraca elemelerde arkadalarn desteklemek isteyenler yarmay ücretsiz izleyebilecek.

lk Sürpriz Seyircilere

fizy 20. Liseler Aras Müzik Yarmasnn balamasna sayl günler kala 20. yla özel sürprizler açklanmaya balad. Merakla beklenen yarmann ilk sürprizi seyircilere geldi: Biletler BPten Seyircilerin, eleme turlarnda ve finalde okullarn temsil eden örencileri izlemek ve BPten hediye bilet kazanmak için yapmalar gereken unlar: Eer yoksa öncelikle telefonlarna BPi indirmek ve kefet bölümünden fizy LMY kanaln takibe alp, adlarn ve soyadlarn yazp göndermek. Bu admlar izledikten sonra bavuru yapan herkes, cep telefonu numarasna gelen bilet koduyla salondaki yerini alabiliyor.

Ankara Elemeleri

Müzik akyla yanp tutuan gençler, gerçek müzik deneyimini bu sene fizy ile yaamaya baladlar. fizy 20. Liseleraras Müzik Yarmasnda bu yl jürinin seçtii finalistlere ek olarak 5 finalist daha eklenecek. Ankara elemelerinde yer alan 140 okulun performans videolar fizy uygulamas üzerinden izleyicilerin beenisine sunulacak, videolara eklenen been özelliiyle de internet oylamas yaplacak. Ayrca, aday gruplarn destekçileri, sevdikleri performanslar fizy üzerinden paylaarak milyonlara ulatrma frsat da yakalayacak.

Üç Okula Üç Müzik Stüdyosu

20. ylnda, fizy sponsorluunda gerçekletirilen, fizy 20. Liseleraras Müzik Yarmas için 81 ildeki 8.000 liseliyi birbirinden deerli ödüller de bekliyor. Organizasyonu 20 yldr baar ile sürdüren Serhat Hacpaalolu önderliindeki End Productions tarafndan düzenlenen yarmann ödülleri arasnda, cazip para ödüllerinin yan sra, bu sene fizynin üç okula kuraca üç müzik stüdyosu ödülü de yer alyor. Yarmadaki kategoriler ve ödüller öyle:

Yarmann cra dalnda ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 10.000 TL

2.lik ödülü: 7.500 TL

3.lük ödülü: 5.000 TL

Orkestra / Sahne Performans dallarnda ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 6.000 TL

2.lik ödülü: 4.000 TL

3.lük ödülü: 2.000 TL

Kz Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarnda ilk üçe giren yarmaclar için:

1.lik ödülü: 3.000 TL

2.lik ödülü: 2.000 TL

3.lük ödülü: 1.000 TL

Bu kategorilerin dnda Basn Özel Ödülü, Jüri Özel Ödülü ve Gençlik Dergileri Özel Ödülü kategorilerinde bir lise ve bir örenciye plaket verilecek.

Örenciye Eitim Bursu

Ayrca yarmada üç örenci, yarmann eitim sponsoru olan Okan Üniversitesinden eitim bursu kazanma ans elde edecek. Yarmann Eitim Sponsoru Okan Üniversitesi, jürinin sahne performanslarna göre belirleyecei 3 yarmacya Üstün Baar Ödülü veriyor!

1.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvar %100 Eitim Bursu

2.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvar % 50 Eitim Bursu

3.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvar % 30 Eitim Bursu

Eleme heyecan 7 Nisanda zmirde yaplacak elemelerle sona erecek. fizy 20. Liseleraras Müzik Yarmasnn büyük finali ise, 22 Nisanda stanbulda gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git