Diyarbakırlı çoban, İngilizce öğretmeni olmak istiyor

Merkez Sur ilçesinin Bağıvar Mahallesi'nde çobanlık yapan İbrahim Metin, kendi imkanlarıyla hazırlandığı YKS Alan Yeterlilik Testi yabancı dil bölümünde 80 sorudan 67'sini doğru yanıtlayarak, hayalini kurduğu İngilizce öğretmenliğine yaklaştı.

Haberler 14.08.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde çobanlk yaparken kendi imkanlaryla çalarak üniversite snavna hazrlanan brahim Metin, 2018 Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) Alan Yeterlilik Testi (AYT) yabanc dil bölümünde 80 sorudan 67sini doru yantlayarak, hayalini kurduu ngilizce öretmenliine yaklat.

Merkez Sur ilçesinin Bavar Mahallesinde yaayan 8 çocuklu ailenin en küçüü olan 19 yandaki Metin, geçen yl Bavar Lisesinden mezun oldu.

Aile ekonomisine destek sunmak için çobanlk da yapan Metin, küçüklüünden bu yana ngilizceye olan merakndan dolay ngilizce öretmeni olmann hayalini kurdu.

Metin, çobanlk yaparken, hayalini kurduu meslee kavumak için bir yandan da hiçbir destek almadan kendi imkanlar ile YKS Alan Yeterlilik Testi yabanc dil bölümüne hazrland.

Bu yl girdii snavda yabanc dil bölümünde 80 sorudan 67sini doru cevaplandran Metin, ngilizce öretmenlii için tercih yapacak.

Metin, AA muhabirine yapt açklamada, ngilizceye olan meraknn çocukluunda baladn, ngilizce müzikler dinlediini, kitaplar okuduunu ve filmler izlediini, bu sayede dilinin gelitiini söyledi.

Lisede bu dile duyduu ilginin daha da arttn anlatan Metin, bu nedenle hep ngilizce öretmeni olma hayali kurduunu, snava da bu hayalini gerçekletirmek için hazrlandn belirtti.

- Hem çobanlk yaptm hem de çaltm

Ailesinin maddi durumu elvermedii için snava hazrlanrken destek alamadn ifade eden Metin, öyle konutu:

Snav sorularna baktm, acaba snava girmesem mi? diye düündüm. Ya snava hazrlanacaktm ya da çobanla devam edecektim. Sonra snava hazrlanmaya karar verdim. Babam da Evlatlarmdan hiçbiri üniversite okumad, bari sen oku. deyince derslere daha çok çaltm. Hem çobanlk yaptm hem de çaltm. Sabah erken saatlerde kalkp çobanlk yapyor, bir yandan da snav için çalyordum. Eve dönünce gece geç saatlere kadar çalyordum.

- çok mutluyum

Snavnn iyi geçtiini, 80 sorudan 67sini doru yaptn ve 367 puan aldn dile getiren Metin, küçüklüünden bu yana iyi bir ngilizce öretmeni olmay arzu ettiini, ald puanla baz üniversitelerin ngilizce öretmenlii bölümüne girebildiini aktard.

Metin, çok mutluyum. Aileme yük olmamak için Dicle Üniversitesi ngilizce Öretmenlii bölümünü tercih edeceim. Yaklak 130 bin örenci arasnda ilk 18 bin 909 örenci arasna girdim. Üniversite okuduum zaman da yine masraflarm karlamak için çobanlk yapmay sürdüreceim. dedi.

Baba Ahmet Metin de 8 çocuu olduunu, dier çocuklarnn üniversitede okumadn belirterek, küçük olu Metinin ise kendi imkanlaryla snava hazrlandn söyledi.

Bizim katkmz olmad. Bir yandan da hayvanlara bakt. Evde sürekli çalyordu. Snavnn iyi geçmesi bizi çok mutlu etti. Gerçekten çok istekli. diyen Metin, oluyla gurur duyduunu dile getirdi.

Anne Mekiye Metin de Kürtçe yapt konumada, olunun snavnn iyi geçeceini tahmin etmediini, sonucu görünce ardn anlatarak, çok mutlu olduk. Gururlandk. Emeinin karln ald. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git