Diyarbakırlı öğrenciden Cristiano Ronaldo'ya "İslam'a davet" mektubu

TÜGVA Diyarbakır İl Temsilciliğinin yaz okulu final programında ünlü kişileri İslam'a davet etmek için yazılan mektuplardan dereceye girenler açıklandı.

Haberler 04.08.2018 - 08:07 Son Güncelleme : 04.08.2018 - 08:13

Türkiye Gençlik Vakf (TÜGVA) Diyarbakr l Temsilciliinin yaz okulu program kapsamnda örencilerce yazlan, ünlü kiilerin slama davet edildii mektuplardan birinci seçilenin adresi Portekizli futbol yldz Cristiano Ronaldo oldu.

Merkez Kayapnar Kültür Merkezinde TÜGVA l Temsilciliinin 450 örenciye yönelik, Kuran- Kerim, siyer, adabmuaeret, yüzme, basketbol, voleybol gibi farkl alanlarda eitim ald yaz okulunun finali yapld.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan programda yaz okullarndaki faaliyetleri içeren sinevizyon gösterimi yapld.

Etkinlikte konuan TÜGVA Genel Bakan Yardmcs Mustafa Yüksel, örenciler ve ailelerle bir arada olmann mutluluunu yaadklarn söyledi.

Yaz okullar faaliyetlerinin sona ermesinden sonra da gençlere yönelik çalmalara devam edeceklerini vurgulayan Yüksel, Dünyadaki mazlumlarn bize ihtiyaçlar var. Artk kendi memleketimizi atk. Biz ümmetin fedaisi olma yolundayz. Arakanl kardelerimizin gözyalarn silecek gençler olacaksnz. Bosnal ve Filistinli kardelerimizin gözyalarn siz gençler sileceksiniz. Burada size verdiimiz en büyük hedeflerden biri budur. ifadelerini kulland.

Yaz okullarnn Türkiyenin 65 ilinde yapldn anlatan Yüksel, Yaklak 300 ilçede, 52 bin örencinin katlmyla yapld. Bununla beraber yurt dnda da faaliyetler yapyoruz. dedi.

Konumalarn ardndan, örenciler tarafndan Hz. Hatice, Hz. Asiye, Hz. Meryem, Selahaddin Eyyubi, Hasan el Benna ve merhum babakanlardan Necmettin Erbakann hayatnn anlatl Öncü ahsiyetler isimli skeç sahnelendi.

Etkinliin sonunda dereceye giren örencilere Yüksel ve TÜGVA l Temsilcisi Mahmut Yamur tarafndan hediyeler verildi.

- Diyarbakrl örenciden Cristiano Ronaldoya slama davet mektubu

Yaz okulunda ünlü kiilerin slama davet edildii mektup yarmasnda birinci olan Recep Ate (14), Juventusun Real Madridden transfer ettii Portekizli yldz Cristiano Ronaldoya yazd mektubu okudu.

Ate, AA muhabirine, tatilde TÜGVAnn yaz okulundaki eitimlere katldn belirterek, bu yarmann yaplacan örendiinde Ronaldoya mektup yazmaya karar verdiini söyledi.

Mektubunun birinci olmasndan duyduu memnuniyeti dile getiren Ate, Ronaldo çok iyi bir insan, Müslümanlara yakn. O Müslüman olursa birçok kii onun peinden gidip Müslüman olur. çünkü o futbolun babasdr, herkes onu örnek alacak. Onu çok seviyorum. O futbolun babas. Onun Müslüman olmasn istiyorum. ifadelerini kulland.

Atein mektubunda u ifadeler yer alyor:

Sayn Cristiano Ronaldo, sizi Hz. Muhammede inanmaya ve slama davet ediyorum. Eer slama girerseniz selamete kavuursunuz. Seni sonunda Allah cennetine koyar. Orada Müslümanlar için apaçk hikmetler var. Eer hak ve huzur dini olan slama girersen, seni örnek alacak olan birçok insan olacaktr. Onlardan dolay da senin sevaplarn artacaktr. slam, iyi bir dindir. Giren piman olmaz. slam dininde yanllk yoktur. Ben sizi Allaha ve onun kulu ile elçisi olan Hz. Muhammede inanmaya davet ediyorum. Hristiyan kral Necaiye slama davet mektubu gönderen Peygamberimiz Hz. Muhammedin ümmetinin bir ferdi olarak bu mektubu, futbolun kral olan Cristiano Ronaldoya yazmay kendime görev biliyorum. Allahn selam hidayete tabi olanlarn üzerine olsun. Sayg ve sevgilerimle.

Ana Sayfaya Git