Diyarbakırlı öğrencilerden sanayi kentine "gönül köprüsü"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca başlatılan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Diyarbakır'dan gelen 41 öğrenci Kocaeli'de ağırlandı.

Haberler 30.04.2017 - 08:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaeli Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Bakanlnca balatlan Gönül Köprüsü projesi kapsamnda Diyarbakrdan gelen 41 örenci Kocaeliyi gezdi.

Belediyeden yaplan yazl açklamada, Dou ile Batnn kardeliine köprü olan proje kapsamnda Diyarbakrdan gelen 41 lise örencisinin, Kocaelinin en güzel yerlerini görme frsat yakalad bildirildi.

Kocaelinin, Diyarbakr Balar TOBB Ferdi Yiit Anadolu mam Hatip Lisesinden 41 örenciyi arlad vurgulanan açklamada, Birçok örencinin ilk kez uçaa binmesine ve ilk kez baka bir il görmesine olanak salayan geziye, okul müdürü Ömer Yldrm ve iki öretmen katld. Kocaelideki gezilerine Darca Hayvanat Bahçesi ile balayan Diyarbakrl gençler ardndan Kocaeli Büyükehir Belediyesinin Bilim Merkezi ve Seka Kat Müzesini gezdi. denildi.

Sanayi kentine gönül köprüsü

Açklamada, unlar kaydedildi:

Bilimsel deney ve uygulamalar yerinde deneme ve kefetme imkan bulan liseli gençler, Bilim Merkezinde özel tasarlanm 200e yakn deney düzeneini inceledi. Optik illüzyon, yanarda modeli ve hücre modeli hakknda bilgi alan örenciler, buradaki bilim atölyelerini de gezdi. Örenciler gezi srasnda Bilimin Sultanlar Atölyesinde gördükleri ve El-Cezerinin, dönemin Diyarbakr Kralna hediye ettii Filli Su Saatine büyük ilgi gösterdi. Saatin çalma mekanizmas ile bilgi alan örenciler bunun karsnda bol bol hatra fotoraf çektirdi. Seka Kat Fabrikasnn tarihini dinleyen örenciler, müzede bugüne kadar kat üretim sürecinde kullanlan makine ve ekipmanlar gördü. Örenciler Kocaeli gezisi kapsamnda Gayret Müzesi ve Hzr Deniz Müze Denizaltsn da gezdi.

Ana Sayfaya Git