Diyarbakırlı öğrencilerden ‘Şehrime tükürme’ etkinliği

Diyarbakır’da ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Şehrime tükürme’ yürüyüşü gerçekleştirdi.

Haberler 04.05.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir ilçesinde bulunan Ali Emiri Ortaokulu örenci ve öretmenleri tarafndan toplumu bilinçlendirme adna ehrime tükürme sloganyla caddelerde ve sokaklarda broürler datlarak yürüyü gerçekletirildi. Etkinlik kapsamnda okullarndan Ulu Camii önüne kadar yürüyü yaparak broür datan örenciler, burada açklamada bulundu.

EHRME TÜKÜRME ETKNL

12 yandaki 6. snf örencisi Emir Öztoprak, Diyarbakr çok sevdiklerini söyledi. çevreyi korumak için bu projeyi düzenlediklerini belirten Öztoprak, yere tükürme alkanl Diyarbakrda yaygn olduu için tüm insanlar bu konuda bilinçlendirmek istediklerini kaydetti. Öztoprak, nsanlarn yere tükürdüünde baka insanlar hasta ettikleri, çevreyi kötületirdikleri mesajn vermek istiyoruz. Türkiyedeki bütün insanlarn bu konuda duyarl olmasn ve yerlere tükürmemelerini istiyoruz dedi.

çEVREY KRLETMEYN UYARISI

çevredeki vatandalardan Hüseyin Berçin ise projenin özellikle çocuklar tarafndan yaplyor olmasnn anlaml olduunu söyledi. Berçin, Ben buna katlyorum seve seve hepsini destekliyorum. çünkü çevreyi kirletmeye hiçbir hakkmz yok. Kesinlikle yere tükürmek dünyann en ayp davranlarndan biridir. Burada yaplan çalmaya katlyorum, destek veriyorum yaptklar çalma için çok teekkür ediyorum diye konutu.

Öretmenler ve örenciler basn açklamasndan sonra broürleri datt.

Ana Sayfaya Git