Diyarbakırlı zihinsel engelli gençler Boğaz turu yaptı

Türkiye Beyazay Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen zihinsel engelli gençler Boğaz turu yaparak gönüllerince eğlendi.

Haberler 16.11.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Beyazay Dernei tarafndan düzenlenen etkinlik kapsamnda, Diyarbakrdan stanbula gelen zihinsel engelli gençler Boaz turu yapt.

Dernein Diyarbakr ubesinden gelen zihinsel engelli gençler, Valide Sultan gemisiyle stanbul Boaznda tur atarak, gönüllerince elendi.

Halk oyunu grubunda yer alan ve geziye yöresel kyafetleriyle katlan 10 zihinsel engelli genç, yöreye özgü türküler söyleyip folklor gösterisi sundu.

- Engelliler hayatn her yerinde var

Geziye katlan dernek bakan Lokman Ayva, gençlerle yakndan ilgilendi.

Ayva, engellilere yönelik ön yarglar krmak istediklerini söyledi.

Kardeim olur musun? projesi kapsamnda dernein sviçre ve Diyarbakr ubelerinin karde ube olduunu belirten Ayva, sviçre Beyazay ubemiz, Diyarbakrda zihinsel engellilerin eitim ald okulun eksiklerini giderdi. Süreç içinde zihinsel engellilerin oluturduu halk oyunlar ekibinin tek hayalinin stanbulu gezmek olduunu örendik. Buna kaytsz kalamazdk. diye konutu.

Ayva, engelli olmann hayatn dnda kalmak olmadn dile getirerek, Engelliler, hayatn her yerinde var. çanakkaleyi de stanbulu da gezerler, folklor de oynarlar. Türkiyede engellilere katk salamak amacyla yürütülen birçok uygulama var. Biz de bu uygulamalara katk salamak istedik. ifadelerini kulland.

Zihinsel engelli gençler, iki gün boyunca stanbulun tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Ana Sayfaya Git