Doçentlik başvuruları sadece e-Devlet'ten yapılacak

Üniversitelerarası Kurul tarafından doçentlik başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabilmesini sağlayan sistem hizmete sunuldu. Bundan böyle adaylardan fiziki başvuru dosyası alınmayacak.

Haberler 14.03.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üniversiteleraras Kurul (ÜAK) tarafndan doçentlik bavurularnn e-Devlet üzerinden yaplabilmesini salayan sistem hizmete sunuldu.

Yükseköretim Kurulundan (YÖK) yaplan açklamaya göre, ÜAK tarafndan adaylarn doçentlik bavurularn kolaylatrmak ve hzlandrmak için yaplan çalmalar tamamland. Bu kapsamda bavurularn e-Devlet üzerinden yaplabilmesini salayan sistem hizmete sunuldu.

Buna göre, doçent adaylar artk tüm bavuru ilemlerini e-Devlet sisteminde yer alan Doçentlik Bilgi Sistemi (DBS) üzerinden yapacak.

Adaylar, bavuru yapmak için DBSye giri ilemlerini https://dbs.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, e-Devlet kapsndan T.C. kimlik numaras ve e-Devlet ifresi ile kimlik dorulamas yaparak gerçekletirecek.

- Mart dönemi bavurular internet ortamnda yaplacak

ÜAK, 2019 mart döneminden itibaren adaylardan fiziki bavuru dosyas almayacak. Bu kapsamda ilk olarak, 15 Martta balayp 29 Mart mesai saati bitiminde sona erecek 2019 mart dönemi doçentlik bavurular DBS üzerinden alnacak.

Adaylarn, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomalar, varsa denklikleri ve lisans üstü tezleri YÖK ve ÜAK veri tabanlarndan, yabanc dil belgeleri ÖSYM veri tabanndan, ULAKBM ve SCI/SSCI ve AHCI tarafndan taranan makaleleri de ilgili kurumlarn veri tabanlarndan alnarak DBSye aktarlacak.

ÜAK tarafndan doçentlik bavurularnn e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alnmas hizmeti sayesinde bavuru süreçleri hzlanacak ve ilemlerin tamamlanma süreci ksalacak.

Ana Sayfaya Git