Doğada ders!

Siirt Üniversitesi (SİÜ) tarafından hazırlanan Muhteşem Üçlü: Doğa, Geometri ve Öğretim Projesi ile öğrencilere doğada geometri eğitimi verildi.

Haberler 06.07.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Proje Yürütücüsü Dr. Ör. Üyesi Halil Cokun çelik, AA muhabirine yapt açklamada, TÜBTAK 4004-Doa Eitimi ve Bilim Okullar kapsamnda desteklenen proje ile sosyo ekonomik düzeyi düük 36 ilkokul örencisine doada eitim verdiklerini söyledi.

Proje kapsamnda üniversitenin yan sra Veysel Karani beldesi, Kaletül Üstad Tepesi, Baur ve Kezer mesire alanlar ile Batmann Hasankeyf ilçesini ziyaret ettiklerini belirten çelik, unlar kaydetti:

Projemizin amac, snf ortamnda ilenen geometri dersinin öretim faaliyetlerini doaya tama yoluyla matematiin doayla ilikisini göstermek, ortaya çkan yansmalar sayesinde çocuklara daha zengin, kalc, anlaml ve elenceli geometri deneyimi kazandrmakt. Modelleme, ibirlikli ve oyun temelli örenmeye dayal olarak yürütülen doadaki geometri öretimi etkinleri sayesinde örencilerimizin bilimsel olgulara yaklamlarnn, aratrma deneyimlerinin gelitii, örenme isteklerinin ve merak duygularnn arttn düünüyoruz.

Geometri eitimi verildi

Proje süresince baarl örencileri ödüllendirdiklerini dile getiren çelik, projede 4ü öretim üyesi olmak üzere 10 kiinin görev yaptn kaydetti.

Proje sonunda da örencilerin yaplan etkinliklerde çizdii resimler ve hazrlad materyaller sergilendi. SÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, projede emei geçenlere plaket takdim etti.

Ana Sayfaya Git