"Doğru Hamlede Buluşuyoruz" projesi

Türkiye Satranç Federasyonu ve Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen "Doğru Hamlede Buluşuyoruz" projesi kapsamında öğrencilere satranç takımı dağıtılmaya başlandı.

Haberler 01.06.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.06.2018 - 09:07

Türkiye Satranç Federasyonu ve Diyarbakrn merkez Kayapnar Belediyesi i birliiyle hayata geçirilen Doru Hamlede Buluuyoruz projesi kapsamnda örencilere satranç takm hediye ediliyor.

Örencilere satranc sevdirmeyi amaçlayan proje kapsamnda, ehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksinde düzenlenen etkinlikte, satranç takm datmna baland.

Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc, etkinlikte yapt konumada, çocuklar çok sevdiklerini, onlarn akademik, kültürel, spor ve sanatsal gelimelerini can gönülden desteklediklerini söyledi.

Doru Hamlede Buluuyoruz projesi

Yaptklar faaliyetlerle okullara destek verdiklerini ve çocuklarn geliimine katk saladklarn kaydeden Balc, stiyoruz ki bizim çocuklarmz dünyann çocuklaryla rekabet edebilsin, her alanda geliebilsin, onlara kar alnlar dimdik bir ekilde mücadele edebilsin. dedi.

Satrancn yaygnlamasn salamak ve çocuklarn satranç örenmelerini desteklemek amacyla projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Balc, özellikle ilkokulda okuyan çocuklara satranç takm datacaklarn ifade etti.

Kayapnar Belediyesi olarak eitime çok büyük katklar sunduklarn belirten Balc, daha önce 52 Z kütüphane kurduklarn anmsatt.

Gençlik kütüphanesi kazandrlacak

Güneydounun en güzel ve zengin çocuk, oyuncak ve gençlik kütüphanesini ilçeye kazandracaklarn dile getiren Balc, öyle konutu:

u anda Kayapnar ilçesi, Türkiyenin en çok ve en zenginletirilmi okul kütüphanelerine sahip. Bununla gurur duyuyorum. 500 kitab çocuklarmza kazandrdk. Kayapnar bu anlamda Türkiyenin bir numaral ilçesi oldu. Yaklak 50 milyon lira deerinde eitime katk salyoruz. Bu da yaplanlarn bir parças. 4 bin satranç takmn çocuklarmza datyoruz.

Daha sonra çocuklara satranç takmlar datld.

Ana Sayfaya Git